Представящ се за адвокат прибира обезщетения на пострадали при катастрофи

1
За измамната схема има трима задържани
За измамната схема има трима задържани Видео: NOVA

За измамната схема има трима задържани

Измами за милиони с фалшиви пълномощни. Мъж, който се представя за адвокат, но реално е адвокатски сътрудник, помага на пострадали при катастрофи да получат обезщетение. Повечето му клиенти са неграмотни. Убеждава ги, че ще им помогне като на някои дава малки суми пари. След това ги води при нотариус. Те подписват много документи, но реално не знаят под какво полагат подписа си, защото не могат да четат, информира NOVA.

Оказва се, че голяма част от обезщетенията отиват при Валери Георгиев от ловешкото село Златна Панега, мъжът, който се представя за адвокат, а не при хората, които представлява. Става въпрос за хиляди левове. Твърди се, че има и много фалшиви пълномощни, представени пред няколко застрахователни дружества. Има и данни, че една от големите ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лева.

Съдружникът на Георгиев – адвокат Петър Тихин заяви, че „атаките срещу него и колегата му идват от конкуренти”. „Няма да споменавам имена. Става дума за конкуренция. Хора пускат навсякъде, където може, жалби и сигнали срещу Валери – от така наречените подставени лица, които твърдят, че той ги е излъгал и измамил”, подчерта Тихин.

Докато екипът ни заснемаше репортажа – и МВР са работили по случаите с измами. „Съдействахме на полицията като изчакахме с излъчването на материала, за да мине акцията. През изминалото денонощие са задържани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му адвокат Петър Тихин и адвокат Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали обезщетенията”, заяви в студиото на „Здравей, България” авторът на разследването Вероника Димитрова.

По думите ѝ предстоят и още арести, защото разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Пет,р
    Тоя е ясен.в затвора за 50г.ама тая сган в парламента която се представя за политици милеещи за България какво я правим
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари