Над 35 000 цветя ще красят Вазата

2

Предвижда се цветната конструкция да бъде готова за 24 май

Започна зацветяването на Вазата в Парка на младежта. За целта ще бъдат използвани над 35 000 килимни цветя, след като в края на миналата седмица основата бе подготвена от специалисти по озеленяване. Един от символите на Русе ще привлича вниманието на русенци и гостите на града с атрактивен външен вид с орнаменти от различни видове цветя - зелени и червени алтернантерии, тъмночервени ирезине, бели цинерарии и червено-оранжева кана.

От ОП „Паркстрой“ предвиждат цветната конструкция да бъде готова за 24 май, но при неблагоприятни метеорологични условия завършването ѝ може да бъде отложено до началото на другата седмица.

През този месец започва и подмяната на цветята в алеите на Парка на младежта с летни - антиринум, бегония, петуния, кана, газания, тагетес, цинерария, алтернантерии, ирезине и др.

Вазата е създадена в средата на 50-те години на миналия век. Тя е с височина 3,40 м, а в най-широката ѝ част обиколката ѝ достига 7 м. Предстои и пълното възстановяване на поливната ѝ система, както и тази в цветните лехи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Ferdi
    Защо всички иглолистни дървета в парка на младежта са изсъхнали? Има ли връзка с пръскането срещу комари? Това са 40- 50 годишни дървета и всички масово съхнат! Това дали го вижда Кунчо Кунчев? А екологията в общината?
  • 0
    1
    вучката
    Защо не асфалтираха покрай вазата,а само покрай Английската гимназия защото там учи синът на Пенчо Милков.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари