Съветниците от „БСП за България“ подкрепят Пенчо Милков в работата му

1
Те подкрепят общинския бюджет и кмета за позицията му за летището
Те подкрепят общинския бюджет и кмета за позицията му за летището Видео: Русе Медиа

Групата общински съветници от МК „БСП за България“ в Русе застават за проектобюджета на община Русе за 2022 г., подготвен от администрацията на кмета Пенчо Милков

Това заявиха на пресконференция съветниците Иван Иванов, Нора Стоянова и Биляна Иванова. Параметрите са били обсъдени и с партньорите от местната коалиция, предаде Русе Медиа

Предвид трите световни кризи – ковид, войната в Украйна и инфлацията, бюджетът е много добър за русенските граждани, каза Нора Стоянова. Тя припомни рамката му от 187 млн.лв., което е с 27 млн.лв. повече от миналата година, както и увеличенията по отделните дейности.

Иван Иванов определи бюджета като „напрегнат“, но социалистите са удовлетворени, че лявата политика в местното управление продължава и че общината извършва сама дейности, вместо да ползва външни фирми. Така тя реализира със собствени сили политиките си и не зависи от никого.

Биляна Иванова сподели наблюденията си от ремонтите по квартали. „Подходът на кмета да работи квартал по квартал, а не сигнал по сигнал, е правилен. Когато се работи по сектори, се вижда реален и осезаем резултат“, каза тя.

Специално внимание съветниците отделиха на изграждането на плувния комплекс. Биляна Иванова апелира всички съветници да гласуват като русенци, които отчитат значението на това предложение за целия град, а не като членове на определена политическа сила. Според Иван Иванов това е един от най-важните въпроси на този мандат, тъй като децата няма къде да плуват. Той заяви, че само малък брой съветници са против, и то по политически причини, визирайки представителите на ГЕРБ. „Такива хора ги наричам „пречещи“, защото не искат нещата да се случат по времето на Пенчо Милков. Нашите депутати по времето на кмета Пламен Стоилов работеха с него, за разлика от сегашните депутати от ГЕРБ спрямо Пенчо Милков, коментира Иван Иванов. Той призна, че вероятно парите за изграждане на плувния комплекс няма да стигнат, но според него е по-важно да се започнат действия, а другото ще се изчисти постепенно.

Съветниците от БСП заявиха подкрепа за позицията на кмета спрямо летището – да не се връща собствеността му на държавата, а да се настоява за промяна в закона, който да развърже ръцете на общините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Мръсен Русенец
    Ми то май само те го подкрепят
  • 9
    3
    русенец
    Предлагам Пенчо, поради изключителните му управленски, интелектуални, морални и всякакви други качества, да бъде предложен от комунистите за кмет на София! Пада им се баш един Пенчо, а не редови идиот да управлява катуна, наречен София!
  • 12
    2
    Възмутен русенец
    Значи освен от Кмета, ще трябва да изчегъртваме и общинските съветници от БСП. Нека се гордеят с него в Северна Корея или където другаде искат, но не и в Русе. Мислех, че е хубаво да има 2-3 съветника - комунисти - ей, така за цвят, ама явно е много. НИТО ЕДИН!! Нека им бъде като обеца друг път какъв кандидат за кмет предлагат.
  • 14
    1
    Смях в залата
    Слаб0умни кумундели подкрепяли некадърен еб*лив бърборко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари