Състоянието на Яница е критично

8
Ревност стои зад стрелбата по фризьорка в Русе
Ревност стои зад стрелбата по фризьорка в Русе

Ревност стои зад стрелбата по маникюристката в Русе

Остава критично състоянието на 39-годишната Яница Николова, простреляна снощи в козметично студио в Русе.

По-късно извършителят е открит мъртъв в автомобила си, като по всяка вероятност, се е самоубил. Той е криминално проявен румънски гражданин, с когото жената е живеела на семейни начала. Ревност е основният мотив за разигралата се трагедия.

Инцидентът е станал след 20:00 часа снощи, минути по-късно е подаден и сигналът до 112. Междувременно на място пристигат близки на пострадалата, които разбират, че помещението е заключено.

През един от прозорците, обаче, виждат 39-годишната жена в безпомощно състояние на земята. Чупят едно от стъклата и влизат за да й окажат първа помощ. Това съобщиха от окръжната прокуратура в Русе. Те уточниха още, че към този момент жената или нейни близки не са подавали сигнали за домашно насилие.

46-годишният мъж нахлул в салона за красота, докато Яница е сама. Между двамата избухнал скандал, партньорът ѝ я прострелял и избягал. Жената обаче успяла да се обади на майка си по телефона, а тя подала сигнал на 112.

„Пострадалата е намерена простреляна с огнестрелно оръжие със значителна кръвозагуба и са премахнати, намерените на ръцете й, белезници“, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев, цитирана от БНТ.

Жената е приета в болница „Канев“ с куршум в кръста и множество порезни рани по лицето. Операцията ѝ е продължила пет часа. Много русенци се отзоваха, за да дарят кръв за възстановяването ѝ. Сред тях беше и кметът на града Пенчо Милков.

„Лекарите правят най-доброто за пострадалата и от каквото имат нужда ще съдействат“, каза кметът на кмет на Община Русе – Пенчо Милков.

„Яница е прекрасен човек и професионалист, прекрасна майка, само хубави думи мога да кажа за нея! Просто все още сме в шок и не можем да повярваме, но тя е силна и ще преодолее това нещо!“, разказа Цветелин Иванов, приятел на пострадалата.

Извършителят на престъплението е открит в колата си, паркирана в района на Дунав мост.

„Установено е че е починал в резултат на задушаване от газове. Няма осъждания на територията на Република България. През 2018 г. Окръжната прокуратура в град Русе е изпълнила европейска заповед за арест, издадена от компетентни съдебни органи в Румъния. Там той е бил осъден на ефективно наказание – лишаване от свобода за 6 години за извършване на трафик на хора, от който е пострадала румънска гражданка. Това престъпление е било извършено на територията на Италия“, коментира Георги Георгиев.

Тепърва ще се изяснява излежал ли е присъдата си в Румъния, кога и как се е върнал в България. Семейството живее с двете си деца в близкия град Мартен. Съседите им още не могат да се съвземат от случилото се.

„Тя си работи, кротички, не са скандалджии, нищо. Те толкова тихо си говорят двамата. Ама изкукал човека, нещо му има. То целия свят такъв. Всички останаха изненадани“, обясни съседка.

От извършените до момента следствени действия няма доказателства в престъплението да е участвало друго лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    123
    Апелирам медиите да си проверяват информацията преди да пишат статии.
  • 3
    4
    ML canada
    Коментара по-горе, не ви ли е срам да говорите така за жена, която не познавате. Това е братовчедка ми Яница. Тя работеше всеки ден, за да помогне на съпруга си и да осигури за семейството добър живот, и даже му даваше пари. Той просто не е бил наред с главата, и е психясал. винаги е искал да притежава имотите, за които ТЯ работеше усилено. Това няма нищо общо с ревността. жалко за кака Яни и жалко за милите дечица. жалко и за него че така постъпи. И по принцип, ако някой ревнува от жена си, по-добре е да я напусне и да намери жена, на която има доверие. Да нараниш някого или да заплашиш живота му, или дори да се опиташ да го УБИЕШ НЕ е нормално в никакъв случай. Ако смятате, че това е нормално поведение при каквито и да било обстоятелства, сте боклук.
  • 2
    3
    До номер 1
    Абе такива изроди не заслужават такива жени. Как ги приемат не знам. Ти знаеш ли какво е изневяра за човек като мен, който няма една връзка с жена, а е вече e на 32? Коментар номер 1 е пълне изрод. Какъв ти курвалък. Знаеш ли къде се намираш? Засрамете се малко. Жената се бори за живота. Ако беше ти на нейно място, какво щеше да правиш? Ама хулиш без да мислиш. Ами ако е близък твой човек така ли ще пишеш пак? Аман от такива уроди като теб.
  • 1
    2
    Допълнение
    До Уточнение Да ти еба майката, нещастник долен!!!
  • -18
    1
    Уточнение
    Не ревност, а КУРВАЛЪК! Жалко за децата с такава "майка"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари