Русенци питат: Какво отложи за неопределено време изграждането на канализация в "Средна кула" и "Долапите"?

0
Русенци питат: Какво отложи за неопределено време изграждането на канализация в "Средна кула" и "Долапите"?

Обществен съвет - Русе изпраща запитване за възможностите за развитие на проекта за канализация на русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“ към заместник-министъра на околната среда и водите Дин Онбаши.

Ето на кои въпроси потърсиха отговор от зам.-министъра Обществен съвет - Русе:

1. Актуална информация за хода и насоките на преговорите и условията за финансиране на проекти по ОПОС за периода 2014 – 2020 г. Възможни проблеми, затрудняващи финансирането и самофинансирането на проекта за канализация на кварталите Средна кула и Долапите на град Русе;

2. Необходими действия, които следва да предприемат Областна управа Русе и Община Русе, за своевременно кандидатстване по новите условия за финансиране на проблемния проект – ПЛАН-ГРАФИК - за осъществяване на ефективен граждански контрол;

3. Аргументирано обяснение, на достъпен за широките обществени маси език, относно причините (невъзможно изпълнение в срок до 31.12.2014 г. и организационно технически грешки в информацията от работните фишове) за спиране на проекта ни. Същото, да е пречупено под ъгъла на съобщенията за започване изграждането на 20 км. водопроводна и канализационна мрежи в гр. Белене, на стойност равна на проекта за гр. Русе и стартова дата 09.05.2014, с краен срок 31.12.2014 г. и допълнително утежнение – изграждане на пречиствателна станция към градската канализация. Искаме да знаем, какво точно отложи за неопределено време решаването на проблема с канализацията на кварталите Средна кула и Долапите.

Този въпрос и адекватният му отговор са ни необходими във връзка с ново напрежение, произтекло от видимо двойният стандарт към обикновените граждани, произтичащ от политически недоразумения, пишат още в писмото си от Обществен съвет - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари