Деница Сачева: Василев е политически спекулант, повече да не ни губи времето!

0
Този човек обича да лъже. Обича да гази закона
Този човек обича да лъже. Обича да гази закона Снимка: БГНЕС

Този човек обича да лъже. Обича да гази закона

"Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и за съжаление струва на всички българи изключително скъпо. Сега е решил да лъже за пореден път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората при това с артистичен апломб", пише във фейсбук Деница Сачева от ГЕРБ.

"Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри за нарастване на средния осигурителен доход и нарастване индексът на потребителските цени, които в съотношение 50 на 50, формират 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са предвидени за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този момент, за да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за процент в размер на 10%.

На предстоящото заседание на Надзорния съвет на НОИ, което ще се проведе на 14.05.2024 г., в правата на министъра на труда е да предложи на НС увеличение с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се приеме", добавя Сачева.

Това се случва абсолютно всяка година. Администрацията на НОИ предлага текст, който точно изпълнява закона, а политическото решение се взема от надзора на НОИ и то обикновено е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното обществено осигуряване.

Асен Василев знае това. Знае много добре, че във вторник надзора на НОИ ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма как да се крадат. Защото бюджета на НОИ не може да се ползва за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.

Няма никаква нужда от никакви извънредни заседания на Народното събрание за нещо, което е в правомощията на Надзора на НОИ и така или иначе ще се случи. Асен Василев не спасява абсолютно никого освен собствената си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа, подчертава Сачева.

По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха отменени, защото те са част от микса, с който се изчислява процента на инфлацията, а трябваше да се показва, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както винаги. Нищо умно. Просто много шумно. И пак за нищо", отбелязва Сачева.

"Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени", заявява още Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    10
    Anton
    Мафиотска измет Герб,крадец до крадец,бандити крадливи и долни
  • 6
    9
    Ccdfghh
    Прасенцето от свинефермата и то надигна зурла. Розовото пиги с диплома от свинекомплекс Албена. Заминавай в Родопа.
  • -3
    8
    може, не може,
    Нали дойдоха издигнали гордо байряка на истината, честността, и дрън, дрън?!? Оказаха се същите, просто не им стигна времето за по-големите кражби, ама и това което постигнаха ми стига! Забрави сигурно един от собствените им министри как беше под охрана, щото отказал да вкара „наша“ фирма в играта! Промяна, кво да я правиш! Що да ги сравнявам с когото и да било?!? Осраха се тотално с техните „ала-бала“
  • 7
    7
    Мунчо
    До 6: Защото не може да се сравнява с кражбите на шайката на Тиквомир. За да бъдат осъдени, прокуратурата трябва първо да ги обвини. Но прокуратурата е на подчинение на Тиквомир и Шиши. Просто е.
  • -4
    6
    кое да е по-страшно?!?
    Хвани единия, удари другия! Не може да говориш за кюлчета и прочие без съд, а а за пудела с пачките да викаш, ще видим какво ще каже съдът?!? Как ти звучи едното и другото?!? За лъжите на кики може да се напише цял роман, ама това не ви прави впечатление, що ли?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари