Фондация „Русе - град на свободния дух“ одобри над 40 проекта за финансиране

3
Исканите средства са в размер на 235 605 лева
Исканите средства са в размер на 235 605 лева Снимка: Dunavmost

Исканите средства са в размер на 235 605 лева

Приключи кампанията на Общинска фондацияРусеград на свободния дух“ за приемане на проектни предложения за настоящата 2024 г. Отчетен бе засилен интерес от страна на нестопанските организации от община Русе – подадени са общо 44 проектни предложения за искане на финансиране към фондовете „Лицата на Русе“ и „Местни инициативи“. Общата стойност на постъпилите проектни идеи е 347 919 лв., а исканите средства са в размер на 235 605 лв.

На свое заседание Управителният съвет на общинската фондация се запозна в детайли с постъпилите проектни предложения. Сред определящите критерии при избора на проекти бяха социална ефективност, оригиналност, административен и експертен капацитет, целесъобразност, реалистичност и ефективност на разходите, както и устойчивост на проекта във времето. На база правилата за реда и условията на финансиране на местни инициативи в Община Русе чрез фондацията и натрупания опит, членовете на Управителния съвет направиха своя мотивиран избор.

Поради големия брой подадени предложения тази година бе решено да се включат в работната програма проекти, които са одобрени, но остават в листата на чакащите, докато не стане ясно дали и в какъв размер ще постъпят дарителски средства по сметката на фондацията.

Партньорството с местния бизнес подпомага много сериозно дейността ни“, каза председателят на Управителния съвет Златомира Стефанова. „През годините успяхме да утвърдим фондацията като устойчива форма на диалог за създаване на междусекторни партньорства с една обща цел - затвърждаване на облика на Русе като град на традиции и новаторство, на един от водещите центрове на културата, образованието и спорта. Продължаваме да работим усилено в тази насока и призоваваме бизнеса в Русе да ни подкрепи щедро и тази година – истината е, че само заедно можем да направим града ни по-добро и привлекателно място за живот!“.

В работната програма за 2024 г. на този етап се предвижда подпомагането на 3 проекта от фонд „Лицата на Русе“ с обща стойност 8 464 лв., както и реализацията на 23 собствени и партньорски инициативи, за които да бъдат отпуснати 122 476 лв. от фонд „Местни инициативи“.

С инициативите, които организира и подкрепя финансово, ФондацияРусеград на свободния дух работи успешно вече повече от 10 години, водена от благородната мисия да предостави на можещите и знаещите шанс за развитие. Целта на Фонд „Лицата на Русе“ е да стимулира дейността на талантливи русенци, които със своите постижения популяризират дунавския град в национален и международен мащаб. Фонд „Местни инициативи“ ще продължи да дава възможност различни организации да реализират своите иновативните идеи в областта на културата, изкуството, образованието, науката, новите технологии и масовия спорт, които създават чувство за общност и намират трайно място в събитийния календар на Русе. Събитията създават положителен ефект върху развитието на туризма и презентирането на Русе като привлекателна туристическа дестинация и значим град на картата на България.

Всички одобрени проекти и програма на фондацията за 2024 г. вижте тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    викаш,
    на 5-6 години е различавал 7-8 езика?!?
  • 3
    1
    PhD
    Русе е наистина град на свободния дух. Елиас Канети , нобелистът, го описва много картинно с малко думи - “Беше чудесен град за едно дете . Там живееха хора от най-различен произход и само за един ден можеха да се чуят 7-8 езика.”
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари