Русе си търси нов концесионер за боклука

0
Договорът с Титан-АС ЕООД изтича
Договорът с Титан-АС ЕООД изтича

Русе си търси нов концесионер за сметосъбиране и поддържане на обществената хигиена, тъй като договорът с Титан-АС ЕООД изтича.

Това съобщиха от общинската управа. Обявената обществена поръчка е за 5 г., а победителят в конкурса ще си осигури по 2,443 млн.лв. годишно или 12,218 млн.лв. с ДДС за целия период. Кандидатите трябва да докажат, че са в бранша от 3 г. и имат специализирана техника.

Титан-АС беше задължен да постави за своя сметка GPS устройства на всички автомобили, а общината да изгради контролен център за обслужване на машините. Други изисквания към фирмата бяха да подменя контейнерите и съдовете за смет.

Боклукът в крайдунавския град си делят 5 фирми по райони. Концесионерът Титан-АС събира и извозва битови отпадъци от града, кварталите ДЗС, Образцов чифлик и село Долно Абланово.

"Астон сервиз" ООД, РПС - Русе Пъблик Сървисиз ЕООД и Мели ЕООД обслужват крайните квартали и селата в общината. "Екопак България" пък се грижи за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

 При заложени експлоатационни разходи за 66 000 т битови отпадъци в регионалното депо на Русе, до края на ноември м.г. са събрани 33 484 т.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари