Концесионерът на 130 спирки в Русе се отказва от тях, иска прекратяване на договора

6
От „Табак Трафик“ нямат претенции към Община Русе за заплащане на обезщетение
От „Табак Трафик“ нямат претенции към Община Русе за заплащане на обезщетение Снимка: Dunavmost

От „Табак Трафик“ нямат претенции към Община Русе за заплащане на обезщетение

Концесионерът на 130 спирки в Русе е поискал с писмо до Община Русе прекратява на договора. Изпълнителният директор Цветан Нейчев моли да бъдат инициирани действия от Община Русе за приемане на предложението от страна на „Табак Трафик“ ЕАД за прекратяване действието на Договора за концесия от 23.04.2012 г. по взаимно съгласие. Тази точка ще бъде обсъдена на сесията на Общинския съвет през февруари, пише Русе Медиа.

Концесията бе предоставена за срок от 15 години от 03.10.2012 г., като от влизане в сила на договора до настоящия момент концесионерът „Табак Трафик“ ЕАД изпълнява своите задължения, съобразно договорените клаузи.

През първите три години от срока на договора той е направил инвестиции общо в размер на 945 515,88 лева.

Към настоящия момент, в бюджета на Община Русе са постъпили приходи от концесионни възнаграждения от „Табак Трафик“ ЕАД общо в размер на 563 684,33 лева.

Предложението на концесионера „Табак Трафик“ за прекратяване на договора е мотивирано с невъзможността дружеството да възобнови търговската си дейност, запазвайки положителен икономически баланс от концесионната дейност. При прекратяване на концесионния договор концесионерът е длъжен да предаде обекта на концесията – части от имоти-публична общинска собственост, заедно с разположените върху тях 130 бр. спирки на масовия градски транспорт на територията на Русе и други подобрения (в т.ч. павилиони за търговска дейност и изградена инфраструктура), разположени в Зона 1.

Концесионерът е декларирал, че няма претенции към Общината за заплащане на обезщетение.

В споразумението ще бъдат упоменати и всички задължения на концесионера „Табак Трафик“, предвидени в концесионния договор, в сроковете, произтичащи от неговото прекратяване:

  • окончателното плащане на годишното концесионно възнаграждение за 2022 г. в размер на 61 652,66 лева;
  • плащане (авансово) на годишното концесионно възнаграждение за годината на прекратяване на договора – 2023 г., изчислено от 01.01.2023 г. до датата на прекратяване на концесионния договор;
  • разходите за ел. енергия за рекламно-информационни елементи (РИЕ), представляващи съоръжения към спирконавесите до датата на прекратяване на концесионния договор.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Валентина
    Зпирките са по модела на тези от Бенгъси, Лубия.Нашичкият, нали там са го прайли.От там зема пример.Боклук.
  • 13
    7
    Валентин
    То пък едни спирки пълна мизерия сякаш си в близкия изток. То и транспорта е такъв.
  • 6
    6
    Автобусна спирка
    ОБИЧАМ те мръсен, гаден евачо на мръсни гадни шлюхи от работното място. Твойта Шлюха от втория етаж, кабинет 217, второто бюро от ляво. Очаквам да ме на е веш през работно време, в нашия кабинет, ама не кани жена си нали. Щото пак шъ се равеждаш у Полски Тръмбеш, нали. Айде подмила съм се е Вачо
  • 5
    5

    Не бъркайте автобусните спирки на Варненеската фирма с "Лафките" на Пеевски!!!
  • 13
    4

    А бараките на "Лафка" кога??? Те колко ни дължат до сега???? Да си ги приберат или да ги продадат на общината??? А наема за общинската земя, колко?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари