Румен Радев: България става тясна за манията за величие на някои хора

1
Президентът отказа да освободи директора на ДАНС
Президентът отказа да освободи директора на ДАНС Видео: NOVA

Президентът отказа да освободи директора на ДАНС

Президентът Румен Радев е изпратил писмен отказ до премиера Николай Денков за освобождаването на директора на ДАНС, предаде БНТ.

Денков поиска оставката на Пламен Тончев миналата седмица заради справката за машинното гласуване, която доведе до отмяната на машинния вот на първия тур на местните избори.

Случаят с председателя на ДАНС е приключил. Днес изпратих официален отказ на искането на премиера за неговото освобождаване, защото мотивите не отговарят, категоричен е Радев. Докато парламент и правителство си играят на власт, в България се случват редица деструктивни процеси, коментира още президентът.

Той коментира таксата за пренос на руски газ и дълга на "Булгартрансгаз" и с думите, че България "става тясна за манията за величие на някои хора". Дългът на "Булгартрансгаз" вече е над 250 млн. лв. и няма как да се отпише от баланса на дружеството - приходи в бюджета от вноската за пренос няма да дойдат, посочи още Радев.

Радев определи като фарс интервюто на финансовия министър пред "Файненшъл таймс", в което Асен Василев казва, че целта на таксата за пренос е да оскъпи доставките и да направи неизгоден вноса на руски газ за Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    фена на Путин
    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ! С ПОРЕДНИЯ СИ ОПУСТОШИТЕЛНО ТОЧЕН КОМЕНТАР.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари