Регионално обучение за юристи в Русе

0

В Мраморната зала на Русенската съдебна палата на 26 и 27.09.2019 г. беше проведено регионално обучение, организирано от Окръжен съд – Русе в рамките на Проект „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието” по Оперативна програма "Добро управление", Дейност 2 „Изпълнение на Програмата за регионални обучения на съдилищата и прокуратурите”.

Темата, представена от Емилия Василева и Камелия Маринова – съдии от Върховния касационен съд, беше: „Учредяване право на строеж, договори за строителство, предварителни договори – вещноправни и облигационноправни аспекти“.

Участие в обучението взеха съдии от Окръжен съдРусе, Административен съд – Русе, Районен съд – Русе, Окръжен съд – Ловеч, адвокати.

Лекторите отговориха подробно и изчерпателно на възникнали в ежедневието на магистратите практически проблеми, за да се постигне единна и безпротиворечива съдебна практика.

Проведената инициатива е част от мерките, насочени за повишаване на професионалната квалификация на магистратите с оглед на последните актуализации в правните норми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари