Путин възложи на ФСС да засили мерките за сигурност на Кримския мост

0
Тази сутрин на съоръжението експлодира камион
Тази сутрин на съоръжението експлодира камион Снимка: vk.com/crimeabadnews/globallook.com / img.argumenti.ru

Тази сутрин на съоръжението експлодира камион

Руският президент Владимир Путин възложи днес с указ на ФСС да засили мерките за сигурност на Кримския мост и преминаващите по него електропровод и газопровод, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

На правителството е наредено да приведе своите актове в съответствие с указа, който влиза в сила незабавно.

Тази сутрин на Кримския (Керченския) експлодира камион, вследствие на което се срутиха две платна от шосейната част на моста и възникна пожар в няколко цистерни с гориво на минаващ успоредно товарен влак. По данни на руското следствие трима човека са загинали, а пътното платно от Крим към Краснодарският край е останало невредимо. Следобед бе възстановено частично движението на автомобили и автобуси по моста и по железната линия премина успешно един тестов влак, посочи ТАСС, предава БТА.

Под натиска от бързото напредване на украинските сили в южната част на Украйна руските окупационни власти в анексираната Херсонска област се готвят да евакуират десетки хиляди цивилни, предаде ДПА.

Южните руски области Краснодар и Ставропол са готови да приемат украинските деца и възрастни, написа в "Телеграм" ръководителят на руската окупационна власт в Херсонската област Владимир Салдо. Един друг представител на окупационната власт в Херсон, Кирил Стремоусов, каза пред руската държавна телевизия, че неговата администрация е изправена "пред трудни времена".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари