Путин обеща отговор на "терористичния акт" на Кримския мост

2
Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, но е жестоко, защото загинаха невинни лица, заяви руският президент
Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, но е жестоко, защото загинаха невинни лица, заяви руският президент Снимка: © РИА Новости / Константин Михальчевский

Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, но е жестоко, защото загинаха невинни лица, заяви руският президент

Руският президент Владимир Путин определи като терористичен акт случилото се на Кримския мост и разпореди да се засилят мерките за сигурност, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Предвид това, че става дума за втора терористична атака срещу Кримския мост, очаквам конкретни предложения за подобряване на сигурността на тази важна транспортна и стратегическа инфраструктура", заяви Путин по време на правителствено заседание, излъчено по телевизията.

Той определи терористичния акт срещу Кримския мост като безсмислен от военна гледна точка. Путин го нарече обаче и жесток, защото в него са загинали невинни граждани. "Случилото се е поредният терористичен акт на киевския режим", заяви Путин. "Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, защото Кримският мост отдавна не се използва за военни превози. Но това е едно жестоко престъпление, защото пострадаха, загинаха невинни лица", добави той.

Путин поясни, че в атаката е било ранено момиченце, а неговите родители са загинали. Семейството е пътувало за Крим от Белгородска област в Русия, допълни Путин.

Президентът обеща, че ще има отговор след атаката на Кримския мост. Той поясни, че министерството на отбраната подготвя подходящите отговори.

Същевременно руските власти препоръчаха днес на руските туристи, които са се озовали блокирани в Крим след атаката срещу моста, да се приберат в Русия, минавайки през териториите в Украйна, които са окупирани от руските сили.

От началото на руската инвазия в Украйна между Москва и Крим полети няма. Повечето руски туристи отиват в Крим през Кримския мост. Сега участъкът от моста за автомобилен трафик бе частично разрушен при атаката.

На руските туристи се предлага да преминат сега през маршрут с дължина 400 километра, който минава през някои засегнати от сраженията с украинската армия територии. Руската телевизия разпространи карта на трасето, което минава през Мелитопол и през Мариупол, преди да навлезе в Ростов на Дон.

Според руската агенция РИА Новости има 50 000 туристи в Крим, повечето от които са дошли с кола именно през Кримския мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Sтанко
    Тоя който дърпа на дявола опашката - нали не очаква той да му се усмихва?
  • 5
    2
    :)))
    Подходящ слоган за руските туроператори: "Азовское море, классный пейзаж, СУ-25 приземляется на пляж"
  • 3
    1
    Объркан
    "Същевременно руските власти препоръчаха днес на руските туристи, които са се озовали блокирани в Крим след атаката срещу моста, да се приберат в Русия, минавайки през териториите в Украйна, които са окупирани от руските сили." Чакай сега, нали тия окупирани територии направиха референдуми за независимост и се присъединиха към руската федерация. Как така говорят за "териториите в Украйна"? Ще има пак паднали през прозореца "руски власти" :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари