Михайло Подоляк: Експлозията на Кримския мост е плод на борбата между руските силови структури

0
Според Михайло Подоляк по всичко личи, че взривилият се камион се е качил на моста от руската страна
Според Михайло Подоляк по всичко личи, че взривилият се камион се е качил на моста от руската страна Снимка: EFE

Според Михайло Подоляк по всичко личи, че взривилият се камион се е качил на моста от руската страна

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви днес, че взривът и пожарът на Керченския (Кримския) мост са конкретен израз на конфликта между руската Федерална служба за сигурност (ФСС) и частните военни компании, от една страна, и министерството на отбраната и генералния щаб на Русия, от друга, предаде Укринформ.

По думите му ставаме свидетели на началото на мащабни негативни процеси в Русия. "Рязко спадна управляемостта на силовиците, започнаха големи конфликти сред руските спецслужби. Всички търсят виновни за военните поражения и искат да преформатират най-близкото обкръжение на Путин и да заемат други длъжности. Или да бъдат арестувани тези или онези генерали", твърди съветникът на Володимир Зеленски, предава БТА.

Според Подоляк по всичко личи, че взривилият се камион се е качил на моста от руската страна, така че отговорите трябва да бъдат търсени именно в Русия. По думите му логистиката на експлозията, синхронизирането с ешелона с гориво и обемът на унищоженото пътно платно ясно сочат руска следа. "Руската върхушка търси виновни за пораженията на фронта и "ФСС и собствениците на частни военни компании водят кампания за уволняването на военното ръководство - министъра [Сергей] Шойгу и началника на генщаба [Валерий] Герасимов", заяви Михайло Подоляк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Пейчо
    Ако експлозията е Руско деяние то говори за огромни вече не скрити дрязги в управата на Русия.Дано това да не доведе до гражданска война и раздробяване на Русия.но това е вероятно след края на агресията и загуба на войната тогава размирни добре вооръжени и обучени военни /как стана Великата октомврийска революция/,могат да завземат области с местни самопровъзгласили се управители и Москва при тези дрязги ще бездейства.Ако Украйна е виновна за Взрива на моста е по добрия вариант очакван и не опасен за Московското ръководство
  • 5
    2
    colibri
    В Туитър М.Подоляк ,първо на англ.ез-преведено на руски ез./Гугъл преводач/:"Крим, мост,начало. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено,всичко откраднато да бъде върнато на УКРАЙНА,Русия трябва да бъде изгонена от всичко окупирано."
  • 10
    1
    яяяя
    и що врътна дупе, нали вие бяхте?!? или се сети, че ще има сериозен отговор?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари