Прокуратура образува досъдебно производство по случая с починалата родилка в Горна Оряховица

1
Следственото дело е за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение
Следственото дело е за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение

Следственото дело е за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение

Окръжна прокуратура – Велико Търново образува досъдебно производство по случая с починалата в болницата в Горна Оряховица 21- годишна родилка Данислава Йорданова.

Разследването е въз основа на събрани данни от проверка, извършена в най-спешен порядък - тридневен срок, като повод за проверката са сигнали в медийни публикации, от които държавното обвинение се самосезира след трагедията.

Следственото дело е за извършено престъпление по чл. 123 от НК - за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност. Наблюдаващ прокурор по делото е прокурор Даниела Харитонова.

"Образуваното досъдебно производство ще поверява дали е осъществен състав на престъпление по този член от НК, тъй като от данните от разгледаните публикации става ясно, че няма умишлено причинена смърт", коментира говорителят на Окръжна прокуратура Илиян Благоев, цитиран от Times.bg.

Тепърва прокуратурата ще разследва какво точно се е случило в болницата във фаталния 26 август, когато по време на секцио почина Данислава Йорданова. Освен медицинската документация и резултатите от аутопсията, се провеждат разпити, експертизи, консултации с вещи лица.

В МБАЛ „Свети Иван Рилски“ тече вътрешна проверка по случая. От „Медицински надзор“ също разследват обстоятелствата около инцидента в болничното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари