Полицаите на терен са без маски, дезинфектанти и ръкавици

0
МВР остави полицаи от различни служби в цялата страна да работят без елементарни предпазни средства
МВР остави полицаи от различни служби в цялата страна да работят без елементарни предпазни средства

В условията на извънредни мерки за ограничаване на коронавируса, МВР остави полицаи от различни служби в цялата страна да работят без елементарни предпазни средства.

За това сигнализираха в социалните мрежи служители на МВР, които започнаха дискусия за наличните маски, ръкавици и дезинфектанти по дирекции и управления. Наред с останалите си ангажименти, от днес полицаите са натоварени и с допълнителни дейности като това да не допускат стълпотворения около пощенските клонове, където пенсионерите получават пенсиите си.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР коментираха пред Дарик, че в действителност получават оплаквания от цялата страна за липсващи елементарни предпазни средства. По думите на Илия Кузманов от синдиката, с изключение на ГКПП, към момента униформените са оставени да работят без никаква защита. "Ако се "хванем" за изказването на премиера, който вчера каза, че не приема думите "няма" и "свърши", ние също в рамките на няколко дни ще спрем да приемаме тези оправдания, защото сме хора с права, както всички останали", коментира още Кузманов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари