Уволниха четирима служители на МВР за погрома на протеста срещу БФС

1
Получени заплахи са причината за охраната на областния управител Вяра Тодева, каза вътрешният министър
Получени заплахи са причината за охраната на областния управител Вяра Тодева, каза вътрешният министър Снимка: БГНЕС

Получени заплахи са причината за охраната на областния управител Вяра Тодева, каза вътрешният министър

Четирима служители на МВР са уволнени заради погрома на протеста срещу БФС на 16 ноември.

Това заяви в "Още от деня" по БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

"В резултат на бързите действия, които предприехме по отношение на полицейските служители и събитията от онази вечер, ние имахме образувани 4 дисциплинарни производства. Тук има прецедент в системата на МВР, където за около 20 дни приключи проверката по тези дисциплинарни производства и към момента имаме уволнени четирима служители на МВР. Успоредно с това със заповед на директора на СДВР се извършват дисциплинарни проверки на деветима полицейски служители за извършени 10 нарушения на служебната дисциплина. Подчертавам, че има огромна вероятност част от тези дисциплинарни проверки да прераснат в дисциплинарни производства, където се предвиждат най-тежките наказания, а именно уволнение", посочи Калин Стоянов.

Той обясни, че в четирите дисциплинарни производства, които са приключили с уволнения, има констатирана неправомерна употреба на физическа сила спрямо граждани без това да е било необходимо.

"Ще бъда безкомпромисен по отношение на служителите, които си позволяват да превишат своите права и същевременно искам да благодаря на всички служители, които съвестно изпълняват своите задължения", заяви вътрешния министър.

Калин Стоянов потвърди, че МВР охранява областния управител Вяра Тодева от 20:00 часа в петък миналата седмица.

"Има назначена физическа и обектова охрана. Причината е получени заплахи във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската армия. Заплахите към нея са множество, които се получиха в рамките на няколко дни", уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Питам
    Кога ще уволнят или вкарат в затвора хората които стоят зад тая работа тихомълком,протести,панаири и други разни преборващи се....тези които създават такива ситуации от години в България.
  • 2
    1
    *******************************************************************************************
    А в затвора?!! Кога ще влязат мършите? А конфискация на имуществото? А публична екзекуция на стадиона? КОГА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари