Пламен Стоилов изпрати млади математици на международно състезание

3

11 ученици от МГ „Баба Тонка“ в Русе ще вземат участие в Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране“, който ще се проведе от 30 април до 6 май в Москва. Днес те се срещнаха с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който им връчи по традиция знамето  на Русе. Участието на учениците и техните научни ръководители Сюзан Феимова и Румяна Жекова, се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH - социален проект на Еконт.

Кметът на Община Русе благодари, че спазват превърналия се вече в традиция ритуал по изпращане. Г-н Стоилов сподели, че е изключително горд с постиженията на МГ „Баба Тонка“, с високите резултати и отлично представяне на преподаватели и ученици. В разговор с учениците той се запозна с подробности по предстоящото им представяне им в Москва. Изпрати ги с пожелание за успех и с думите „Бъдещето е в младите хора. Силата на духа, която развивате в момента остава за цял живот. Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“ ще ви подкрепят и занапред“. Безрезервно заставаме зад вас, вашите преподаватели и целия екип на гимназията“, увери г-н Стоилов.

Преподаватели и ръководство изказаха благодарност за оказаната подкрепа и добрата работа с кмета на Община Русе и Фондация „Русе град на свободния дух“.

Международният конкурс „Математика и проектиране“ е едно от престижните състезания от календарния план на Министерството на образованието и науката. То има три кръга – задочен, национален и международен.

Младите математици получиха покана, след като се класираха на първо място на Националния кръг на конкурса с цели четири проекта и едно второ място в различните направления на конкурса.

Заради успехите си младежите и техните преподаватели вече са сред Лицата на Русе на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Зам.-кметът и председател на УС на Фондация „Русе град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански сподели, че пожелава успех на поредните лица на Русе, те са доказателство че градът е жив и че се развива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари