Отличиха четирима ученици от МГ "Баба Тонка" на конференция в Боровец

8

Младите русенски таланти се конкурираха с ученици от цялата страна

От 1 до 4 април 2024 г. в КК Боровец се проведе 53. Пролетна конференция на Съюза на математиците в България. В ученическата секция на конференцията ученици от цяла България представиха и защитиха пред академично жури и публика свои авторски разработки в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

На конференцията, с доклади по информатика и информационни технологии, се включиха 4 ученици от МГ „Баба Тонка“. Те обясниха и демонстрираха чудесно своите проекти и при много силна конкуренция успяха да впечатлят журито и да спечелят четири специални награди.

С две специални награди бе отличен екипът от ученици Никола Великов и Любослав Димов от 8 клас за тяхната онлайн платформа "Правна клиника". Те са наградени със специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

Две специални награди завоюваха и Александър Славов и Николай Паришев от 8 клас със създадената от тях уеб система "WinSoft – образователна платформа с видеоразговори". Те спечелиха специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

Грамота за много добро представяне получи Никола Великов от 8 клас за своя проект „Класиране на кандидати за прием във ВУЗ“ с научен ръководител Тодор Брънзов от БАН.

С грамота за много добро представяне бе удостоен и Александър Славов от 8 клас за разработката си „LearnLogic AI – асистент с изкуствен интелект“. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова.

Александър Славов бе избран да участва в Разширения национален отбор по изкуствен интелект на България. Този отбор ще представи страната ни на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която ще се проведе от 9 до 15 август 2024 г. в гр. Бургас. Това новаторско събитие ще срещне в оспорвана надпревара най-талантливите ученици от цял свят, които могат да създават, използват и развиват изкуствен интелект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Русенец
    Ето на такива преподаватели трябва да се повишават заплатите, а не на всички. Много от учителите са откровенно неграмотни, отишли да осакатяват децата ни и това защото "дават големи заплати".
  • 2
    1
    русенец
    Браво на младежите. А дамата ученичка ли е или учителка? С този ултра минижуп...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари