Трима млади русенци са отличени с награда "Русе - 21.век"

0
Двама ученици и един студент станаха носители на ежегодната награда на общината
Двама ученици и един студент станаха носители на ежегодната награда на общината Видео: Русе Медиа

Двама ученици и един студент станаха носители на ежегодната награда на общината „Русе-21век“.

Отличието се връчва за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени от кмета Пламен Стоилов, които поздрави всички присъстващи по повод на Деня на народния будител. Той пожела на младите русенци да продължават да се развиват успешно и благодари на техните родители и учители за всеотдайността, предава Русе Медиа.

От общо 15 номинации комисията избра да връчи отличията на Станимира Колева – ученичка в 12 клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Цветелина Стефанова – ученичка в 11 клас на СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ”, и Светослав Хаджииванов – студент в РУ „Ангел Кънчев“, 4-ти курс в специалност „Компютърни науки“. И тримата наградени споделиха благодарността си за честта да бъдат отличени, и то точно в Деня на народния будител.

Станимира Колева има интереси в областта на историята и презентирането й, които са й донесли второ място в Националната историческа ученическа конференция „Европа навлиза в български земи“. Участвала е и в историческото проучване на тема: „Паметници в област Русе“. Тя има и поетични умения, с които печели награди от конкурси.

Цветелина Стефанова е постигнала сериозни успехи в 16-та Международна олимпиада по лингвистика в Прага, където спечели бронзов и сребърен медал. Ангажирана е в отговорни и значими училищни и обществени прояви.

Светослав Хаджииванов има среден успех от следването – отличен 6,00. През учебната 2017/2018 г. участва активно в редица научни форуми и състезания и печели престижни награди: първа награда в представяне на студентски разработки в професионално направление „Информатика и компютърни науки“, специалната награда за Development и една от четирите парични награди на Международната студентска конференция International Conference on Applied Informatics Imagination, Development ICDD.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари