Отворено писмо от работещите в "Дунарит"

3
Кой нареди и защо репресията срещу тях и нас продължи и в град Русе
Кой нареди и защо репресията срещу тях и нас продължи и в град Русе

ОТВОРЕНО ПИСМО от работещите в "Дунарит" АД - Русе

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН РУМЕН РАДЕВ

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОЖА МАЯ МАНОЛОВА

ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН МЛАДЕН МАРИНОВ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН СОТИР ЦАЦАРОВ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от работещите в "Дунарит" АД - Русе

Относно полицейския произвол, приложен срещу представителите на "Дунарит" АД, на дата 28 март 2019 г. в град София.

НЕ МОЖЕ БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ ТРЕТИРАТ МИРНИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КАТО ОПАСНИ ТЕРОРИСТИ!

На 28 март 2019 г., за 10.00 ч., в град София, в Специализирания съд беше насрочено открито заседание за разглеждане на делото за задържане под стража на петима души, двама от които служители на "Дунарит" АД - Русе. Арестуваните петима са свидетели по делото КТБ и са задържани под стража за "пране на пари".

В този ден, 28 март 2019 г., осемнадесет работници от "Дунарит" АД - Русе пристигнаха в София с желанието да присъстват на откритото заседание, за да окажат морална подкрепа на своите колеги-шофьор и финансов директор, които според нас са несправедливо обвинени, като прокуратурата е използвала подправени касови ордери от 1998 г. (доказано с експертиза от вещо лице при Софийски градски съд).

Ние, обикновените граждани на Република България, данъкоплатци и мирни жители на град Русе, възразяваме срещу третирането на нашите колеги като терористи, изземването на личните им карти, заради съмнения за атакуване на Специализирания апелативен съд и създаване на безредици, и недопускането им до входа на сградата на съда. Охраняващите, с надпис "Полиция", без да се легитимират пред тях, ги изтикаха в края на улицата и ги обкръжиха, което се вижда от публикациите и видеата в медиите.

Кой нареди и защо репресията срещу тях и нас продължи и в град Русе, с издаване на протоколи за предупреждения от Областна Дирекция на МВР - Русе?

Протоколи за предупреждение, както следва:

Ние не сме организирали провеждане на протестни действия, събрания, митинги и манифестации, а просто искахме да окажем морална подкрепа на нашите колеги на ОТКРИТОТО ЗАСЕДАНИЕ на Специализирания апелативен съд!

Всичко това - обвинения, фалшифицирани доказателства, арести, репресии, ограничаване на свободата за достъп е заради неуспешните досега опити на #няКой да присвои "Дунарит" АД - Русе, защото настоящите и бивши служители на дружеството, в едно с будните граждани на Русе, защитаваме завода си!

И понеже няма как да обвинят и вкарат в ареста, да фалшифицират доказателства за персонала на целия завод, изкупителната жертва са двама служители на "Дунарит" АД - Русе!

Настояваме да се провери и ни се отговори:

Колко бяха изпратените полицаи, които трябваше да охраняват 18 русенски работници и колко ресурси са пропилени поради "устна заповед от Горе"?;

Кой "от Горе" устно разпореди да се прилага такава "полицейщина" спрямо обикновени мирни български граждани?;

Къде е нашата Свобода, за която управляващите ни проглушиха ушите през последните 20-30 години, и която е гарантирана от Конституцията на Република България?;

Искаме Вие, управляващите и отговорни длъжностни лица, да предприемете мерки да не се допуска повече такъв терор върху мирните български граждани!

КНСБ при "Дунарит" АД:

Диана Георгиева - председател

КТ "Подкрепа" при "Дунарит" АД:

Стоил Георгиев - председател

Гр. Русе

5 април 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари