Служители на АСП - Русе излизат на стачка

3
Акцията е част от мащабен национален протест
Акцията е част от мащабен национален протест Снимка: Google

Акцията е част от мащабен национален протест

Над 2500 работници и служители от Агенция за социално подпомагане готвят стачка.

На 12.12.2023 г. /вторник/ от 10:00 часа до 11:00 часа ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенция за социално подпомагане /АСП/. Дирекциите „Социално подпомагане“ от цялата страна ще се включат активно в стачните действия.

Исканията на работещите са: • 30% увеличение на разходите за заплати с приемането на бюджета за следващата година; • Осигуряване на средства за защита и корекция на зрението на работниците и служителите на АСП; • Актуализация размера на средствата за представително работно облекло; • Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща преобразуване на правоотношенията на социалния работник от трудови в служебни и минимално изискване за образователна степен при назначаване - бакалавър.

По изчисления на Синдикат на административните служители "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 39,6 милиона лева и именно такъв ресурс настояваме да бъде осигурен в ЗДБРБ за 2024-та. Не по-малко важно е след осигуряването на необходимите средства те да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители на АСП по съгласуван с и одобрен от синдикалните организации механизъм.

Надали има нужда да обръщаме внимание колко ключова за българското общество е Агенция за социално подпомагане – това е институцията, която е натоварена с нелеката задача да се грижи за най-уязвимите групи от нашето общество, а работещите в агенцията са не само утвърдени професионалисти, но и хора с големи сърца, заявяват от АСП.

В АСП работят над 4600 души, които ежедневно, ежечасно и ежеминутно изпълняват своето професионално, но и чисто човешко призвание – грижат се за нашите съграждани в нужда. Унизително е социалните работници, чийто ангажименти нарастват постоянно през последните години, да получават възнаграждения, които са близки до минималната работна заплата. Настояваме за справедлива оценка на техния труд. Работещите в Агенция за социално подпомагане ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

Служителите в гр. Русе ще стачкуват по месторабота. В управлението на Дирекция „Социално подпомагане“ - гр. Русе служителите ще излязат пред входа на институцията - гр. Русе, ул. „Ангел Кънчев“ №1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Alèx
    Тия наистина ли работят и кога и какво?
  • 2
    4
    1234
    Мъжки пчели.Цял ден обикалят магазините,пият кафенца и 16:00 вече са си тръгнали от "работа"
  • 4
    3
    Урсула
    2 бона заплата не им ли стига на тия шушлеци
  • 15
    2
    Русенлия
    Tия боклуци като не им изнася да напускат и да отидох в частния сектор за да видят какво значи работа. Обаче от държавното по-хубаво няма...
  • -10
    1
    Цицо Вица и Весо Парцала
    Ка ни съ ибе! Путка репа, путка репа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари