Огромна гавра с „Дунав”

1
„Дунав” ще играе мачовете си в Разград
„Дунав” ще играе мачовете си в Разград

Огромна гавра с феновете на „Дунав” си прави БФС.

След като в Русе 25 години чакаха и се надяваха отборът да влезе в елитната група и да се завърне при най-силните, сега се оказа, че новакът ще трябва да играе мачовете си в Разград, пише 24 часа.

Предстоят ремонти на Градския стадион в Русе, които още не са започнали и вероятно през цялата есен „Дунав” ще играе мачовете си, на практика на чужд терен. Това е потенциален удар и финансова загуба и за клуба.

Русенската публика, заедно с тази на ЦСКА, бе сред най-многоройните приз миналия сезон. По десетина хиляди зрители изпълваха в „Б” група Градския стадион в Русе, като се очаква в елита тази бройка още да нарастне. Сега обаче, на 60 км в Разград, вероятно ще пътуват само най-верните запалянкковци на „Дунав”, които и миналия сезон следваха редовно отбора навън.

Така, вместо да запише големи приходи от публика, клучът ще загуби много пари, като в същото време ще трябва да плаща за чужд стадион. Да се чуди и мае човек, БФС всъщност се опитва да заведе зрителите на стадиона, или да убие и последния останал интерес към постното първенство на елитната група, чудят се в Русе.

В дунавския град са най-засегнати от новото решение, защото Русе пак ще остане без футбл тази есен след цели 25 години очакване. Иначе „ДунавРусе срещне „Верея“ Стара Загора в първия си мач в елита на 30 юли в Разград. На момчетата на Веселин Великов остава само да стегнат мускули и да продължат да играят успешно на чужд терен.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари