Феновете на Дунав се обявиха против БФС

0
„Дунав” е от Русе, не се казва Лудогорец и не може да играе в Разград, пишат русенските фенов
„Дунав” е от Русе, не се казва Лудогорец и не може да играе в Разград, пишат русенските фенов

Феновете на „Дунав” тръгнаха на бунт срещу БФС, заради явната несправедливост, да играят мачовете си в Разград.

В дунавския град, дори си спомниха времената, когато Разград бе областен център и в Русе се шегуваха, че натам пътува Операта, както и публика, за да има спектакъл. Затова вчера запалянковците от Русе пуснаха декларация до БФС и Министерството на спорта срещу решението да играят мачовете си в Разград, пише 24 часа.

Според тях, т.н. рестарт на футбола в България не може да бъде свързан с идеята отборите да не играят мачовете си на своите стадиони и така хиляди фенове да бъдат лишени от възможността да гледат любимия си тим. Това важи особено за Русе, където в елитната група се очакват поне по 10 000 души на мач, а за Разград ще тръгнат не повече от стотина. „Не е нормално, 4 отбора да играят на чужди стадиони мачовете си", пишат от фенклуба „Дунав завинаги”.

Русенци апелират, поне до започване на ремонта да играят мачовете си на Градския стадион, тъй като процедурите по ремонта ща траят дълго време, а срещите могат така да бъдат поставени в програмата на Нова Броадкастинг груп, че да не са на осветление.

„Дунав” е от Русе, не се казва Лудогорец и не може да играе в Разград, пишат русенските фенове. Още повече, че правителството отпусна вече 1 млн. лв. за ремонт на терена и поставяне на осветление на Градския стадион в Русе.

Според Красен Кралев, обществената поръчка трябваше да бъде обявена на 5 юли. Не се знае обаче, колко ще траят процедурите, а после и ремонтите, затова феновете настояват има гратисен период за „Дунав” и отборът да играе в Русе, докато започнат поправките. Освен това, отборът идва от по-долна дивизия и е нормално да изпитва финансови трудности, смятат в Русе.

Още повече, че на фона на останалите отбори от „Б” група, допуснати в първенството, „Дунав” е единственият, който спечели това право като първи в класирането. Затова от Русе призоват БФС и Министерството на спорта да вземат разумно решение по въпроса и да не карат фенове на отбора да пътуват излишно към чужди стадиони. Ако няма реакция, се очакват бурни протести на феновете на „Дунав”, които от 25 години очакват отбора си да се върне в елита.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари