Обсъждаха как да подобрят живота на циганите в Русе

1

На 20 декември 2016 г. в Зала 1 на Областна администрация – Русе се проведе Кръгла маса на тема „Област Русе – модел на етническа толерантност“.

Участие в кръглата маса взеха представители на здравни, образователни и социални институции и неправителствени организации, имащи отношение към общата цел на проекта – подобряване на живота и създаване на подходящи условия за устойчива интеграция на ромите и другите, живеещи в сходно на тяхното положение.

Сред участниците бяха проф. Юлияна Попова от РУ „Ангел Кънчев“, Ивайло Иванов от Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, Станислав Георгиев – представител на НПО, Галина Димитрова – директор на „Бюро по труда“, представител от Комисията за защита от дискриминация и други.

Темите, които бяха презентирани на Кръглата маса бяха: Форми на дискриминация и защита на правата при дискриминация; Характеристики, особености и ценности на ромската общност; Обмен и добра практика на интегрирани политики на НПО от Община Русе и организации и институции на Република Румъния; Реализирани проекти и програми от ромски неправителствени организации на територията на Област Русе; Активността на безработни лица от ромската общност и включването им в програми към дирекция „Бюро по труда“ гр. Русе.

Събитието се организира от Община Русе в рамките на финансирания от Българо-швейцарската програма проект „Интегриран подход на Община Русе в интеграцията на ромите и други уязвими групи в общини на територията на Област Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари