Русенски ученици на лагер по програма за интеграция на роми

0
Целта на летния лагер бе да подпомогне семействата им
Целта на летния лагер бе да подпомогне семействата им

60 деца от три русенски училища за втора поредна година бяха на едноседмичен лагер в местността „Узана“ край Габрово.

В организираната почивка се включиха възпитаници от ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Братя Миладинови“. Училищата са включени като партньори на Общината по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от област Русе“, финансиран от Българо-швейцарската програма за подкрепа за социално включване на ромите и други уязвими групи.

Летният лагер се проведе от 13 до 20 август като децата на възраст от 7 до 11 години и наетият придружаващ персонал с голямо желание участваха в организираните събития по проекта.

Всекидневно на децата бяха предлагани образователни, спортни и туристически занимания. За осъществяване на събитията беше  използван изцяло ресурсът на природната местност „Узана“, както и професионализмът на наетия педагогически персонал.

Целта на летния лагер бе да подпомогне семействата от целевата група като осигури на децата подходящи условия за развлечения и отдих и улесни комуникацията между всички етнически групи.

Екипът за управление на проекта от Община Русе посети летния лагер в Узана, срещна се и разговаря с децата, техните учители и медицинското лице и наблюдава практически подготвените и проведени занимания за деня.

Добрата материална база, мотивацията на екипа да работи с деца и повишеното настроение на всички участници категорично доказа, че поставените цели на описаната дейност по проекта се изпълняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари