Израел разширява операциите си в Рафа

0
Израел разширява операциите си в Рафа
Израел разширява операциите си в Рафа Видео: NOVA

ОС на ООН подкрепи членството на Палестина

Въпреки критиките на международната общност Израел разширява действията си в Рафа. Тази сутрин Тел Авив е наредил евакуация на още райони в града. По данни на ООН от началото на седмицата, 110 хиляди палестинци са напуснали източните райони на Рафа, където израелската армия нанася удари.

Действията на Израел изостриха тона с партньорите им от Съединените щати. Джо Байдън заплаши да спре доставките на оръжие за Тел Авив. В доклад на държавния департамент Вашингтон изразява съмнение, че в някои случаи, докато е използвал американско оръжие, Израел е нарушавал международното хуманитарно право.

В петък, общото събрание на ООН подкрепи с голямо мнозинство членството на Палестина в организацията. Жестът е по-скоро символичен, защото решението трябва да се вземе от Съвета за сигурност, където Съединените щати наложиха вето, съобщава NOVA.

Можете да видите какво причинявате на Хартата на ООН с този ваш разрушителен вот - накъсвате Хартата на ООН на парчета със своите собствени ръце. Засрамете се”, заяви представителят на Израел в ООН Гилад Ердан по време на общото събрание.

Всеки глас "за" е глас в подкрепа на палестинското съществуване. Той не е срещу никоя държава, но е срещу опитите да ни лишат от нашата държава. Ето защо израелското правителство е толкова против това, защото се противопоставят на нашата независимост и на решението за две държави като цяло. Искаме мир, нашата свобода не е пречка към мира. Тя е единственият път, който води към него”, заяви представителят на Палестина в ООН Рияд Мансур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари