Облаци и дъжд в началото на март

0
Метеорологичната пролет носи първите гръмотевични бури
Метеорологичната пролет носи първите гръмотевични бури

Метеорологичната пролет носи първите гръмотевични бури

В следващите дни ще посрещнем метеорологичната пролет. Времето ще е с често променлив характер, но без продължителни застудявания, съобщава NOVA.

Последните два дни на февруари ще са преобладаващо облачни с валежи от дъжд. В понеделник в рамките на денонощието ще превали краткотрайно над почти цялата страна. По преминаването на студения фронт ще има и гръмотевични бури. В ранните часове първите такива вече преминаха над западните райони.

Вятърът ще остане с по-силни пориви на юг и на изток – именно там и дневните температури ще са по-високи. Докато на северозапад термометрите през деня ще показват около и малко над 10 градуса, на изток стойностите ще са около 20 градуса.

Във вторник облачността ще остане значителна с валежи от дъжд, но температурите ще се понижат с няколко градуса. Вятърът обаче ще е осезаемо по-слаб. Сряда, първият ден на март, ще е облачна и прохладна, но вероятността за валежи ще е малка.

През втората половина на седмицата ще продължи да нахлува студен въздух. В дните около националния празник 3 март валежите в по-високите райони на Западна България ще преминават в сняг, но без натрупване на снежна покривка. Температурите ще се понижат, но дори и сутрин рано термометрите няма да падат под минус 3-4 градуса.

Около 7-8 март предстои период с по-топло време – отново термометрите ще скочат до пролетни нива между 15 и 20 градуса. Към 10 март ще последва поредно мартенско захлаждане с условия за валежи от дъжд и сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари