Сняг и студ са възможни през последната десетдневка на март

2
В периода 22-25 март предстои по-осезаемо захлаждане
В периода 22-25 март предстои по-осезаемо захлаждане

В периода 22-25 март предстои по-осезаемо захлаждане

Текущата седмица ще е преобладаващо облачна покрай движението на циклон, предава NOVA. В понеделник валежите ще започнат следобед – първо в Западна България, а до полунощ и в някои централни и източни райони. Вторник и сряда ще вали с прекъсвания почти в цялата страна, в някои райони на Централна и Източна България в по-значителни количества.

По планините преобладаващите валежи също ще са от дъжд, сняг ще вали над 1700-1800 метра. С понижението на температурите в хода на седмицата снежната граница ще се понижи.

С приближаването на почивните дни облаците все по-често ще се разкъсват в полза на слънцето, а валежите ще стават по-оскъдни.

Понеделникът ще е ветровит с особено силни южни пориви по северните планински склонове. Вятърът ще е топъл и ще задържи температурите в първите два дни на седмицата по-високи – между 15 и 20 градуса. Кулминацията в температурите ще е придружена и с традиционния пренос на сахарски прах в ниския атмосферен слой.

От сряда до петък ще е по-хладно – следобедните температури ще са между 8 и 13 градуса, а в часовете призори са възможни слани. В дните около Сирни Заговезни термометрите отново ще се върнат към по-приятни пролетни нива.

Около началото на астрономическата пролет (на 20 март в 5:06 сутринта) има изгледи да премине атмосферно смущение с валежи от дъжд. А след това – в периода 22-25 март предстои по-осезаемо захлаждане. Преобладаващите валежи в равнините ще са от дъжд. Макар че някои метеорологични модели допускат снеговалеж и на по-малка надморска височина. Ако този сценарий се реализира, нощните и сутрешните температури ще паднат около и малко под нулата, а през деня термометрите ще показват между 5 и 10 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари