Сняг в Североизточна България

1
Утре от североизток ще нахлуе студен въздух, придружен с валежи
Утре от североизток ще нахлуе студен въздух, придружен с валежи

Утре от североизток ще нахлуе студен въздух, придружен с валежи

Динамично мартенско време ни очаква тази седмица.

"Влизаме в пролетно-лятна циркулация, при която ще има превалявания в отделни райони, а в други няма да вали въобще. Съвсем не сме приключили със снега. Във вторник ни очаква застудяване, много краткотрайно, но все пак в Предбалкана, в Североизточна България има повишена вероятност дъждът да премине в сняг. Топъл въздух от запад ще навлезе в страната днес, но във вторник от североизток ще нахлуе студен въздух, придружен с валежи. Снегът ще слезе до около 1800 м. В София вероятно ще вали само дъжд утре". Това обясни гл. ас. д-р Анастасия Стойчева, директор Департамент "Прогнози и ИО", НИМХ, цитирана от БНТ.

Очаква се по време на астрономическата пролет в петък, както и в събота и неделя температурите да достигат 15-20 градуса. В края на седмицата времето ще бъде пролетно и доста топло.

Синоптикът подчерта, че опасността от слани е съвсем осезаема в следващите дни, което ще се отрази негативно на вече цъфналите дръвчета.

"В сряда, четвъртък и петък при ясно време и температури около 0 градуса има опасност от слани. Малко над климатичните норми са температурите през март до момента. Остава най-сухо в Източна България, в Западна и Централна България имаше валежи, които също малко надхвърлят климатичните норми", допълни гл. ас. д-р Анастасия Стойчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Балканеца
    Кравите са виновни, не пърдят достатъчно тези дни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари