Очакват ни дъжд и гръмотевици във вторник

0
По-значителни ще са валежите над Западна и Централна България
По-значителни ще са валежите над Западна и Централна България

По-значителни ще са валежите над Западна и Централна България

През нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно. Слаби валежи от дъжд очакваме над Северозападна България. Минималните температури ще се повишат и ще се задържат около средните за месеца - между 12° и 14°С. Най-високи очакваме да са минималните температури по поречието на р. Дунав и Струма–до 13-15°С.Ще духа слаб до умерен източен вятър.

През деня във вторник ще се задържи предимно облачно и на места ще превали дъжд.

По-значителни ще са валежите над Западна и Централна България. Очакваме и гръмотевична дейност. През деня над Източна България, облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Привечер и през нощта срещу сряда очакваме и над тези райони да завали дъжд.

Максималните температури ще се повишат и ще са между 22°С и 25°С. По-топло ще остане над Централна България – до 25°С - 27°С, съобщи Meteo Balkans.

Времето в София

През нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. През деня ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Минималните температури ще са около 13°С, а максималните – между 22°С.

Времето в планините

Отново планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

Времето по планините ще е предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Южна България, ще паднат значителни валежи от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°С, на 2000 метра - около 10°С. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Времето по Черноморието

Ще се задържи предимно облачно. Ще умерен вятър от югоизток. След обяд ще има и временни увеличения на облачността, но ще е предимно разкъсана средна и висока. Максималните температури ще са 18°-22°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето на Балканите

Ще се задържи предимно облачно, в западните и северозападни райони от полуострова валежите ще са значителни по количества. Ще има и гръмотевици. В източните райони от полуострова ще преобладава разкъсана висока облачност. Температурите ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари