Някои от работниците в "Дунарит" дори не са разбрали защо ги евакуират

0
Има ли замърсяване на въздуха в района след пожара
Има ли замърсяване на въздуха в района след пожара Снимка: МВР

Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод „Дунарит". Няма пострадали хора. Всички работници бяха евакуирани. Евакуирани са били и децата от училището и детската градина в близкото село Николово и град Мартен. Няма данни за замърсяване на въздуха в района.

След възникването на пожара в цеха, хората са излезли навън без паника. Някои от тях дори не разбрали каква е причината за евакуацията, предава БНТ.

Евгения Ванкова: Видях пушек в сградите. Съобщение имахме и по най-бързия начин напуснахме помещенията на широко място според инструкциите. Нито сме видели, нито сме чули нещо. Казаха да излезем навънка и това е.

На пристигналите на място противопожарни екипи не се е наложило да влизат в зоната на цеха, за да гасят пожара.

гл. комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН: Такива действия, към момента не са предприемани. За радост не е имало експлозия, не взрив, а запалване, запалване... Вътре няма хора, включително няма пожарникари.

Петър Петров - изп. директор на "Дунарит" АД: По принцип взривни вещества, когато се запалят не се гасят.

За момента не е ясно колко и какви точно взривни вещества е имало в изгорялото помещение на цеха. Според ръководството на завода опасност от взривове няма. Самият цех се намира на около километър и половина от главния портал на "Дунарит". Няма и опасност за складовете с боеприпаси.

Петър Петров - изп. директор на "Дунарит" АД: Складовете ни са изнесени по всички правила. Те са там на втория портал и на 50 километра наоколо, така че склад там няма.

През нощта на място ще останат няколко противопожарни екипи, които да следят ситуацията. Три дрона, оборудвани с термокамери, ще наблюдават от въздуха за възможно възобновяване на пожара.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари