Кузман Илиев: Проблемът не е в ниските данъци, а неефикасното харчене

0
По думите му България харчи 40% от произведеното
По думите му България харчи 40% от произведеното Видео: NOVA

По думите му България харчи 40% от произведеното

Има откъде да се отрязват огромни разходи на държавата. Проблемът не е в ниските данъци, а неефикасното харчене. Това каза Кузман Илиев в предаването "РеВизия" по NOVA.

"Асен Василев се опита да не се поддава на натиска веднага да се вдигат данъци. Това е символ и жест, че е ангажиран със състоянието на бизнес средата. Видяхме орязване и опит за оптимизация на разходите в капиталовата програма и персоналната издръжка, това са позитивни неща. След функционален анализ трябва да се види къде има невралгичност и да се вземат 100% дивиденти от всички държавни компании. БЕХ има несъбрани вземания, които трябва да бъдат отписани. Диверсификацията не беше подготвена", заяви той.

По думите му България харчи 40% от произведеното. "Има накъде да смъкнем, до 25-30%. Пример може да са ни Сингапур и Ирландия. В българската икономика над 90% е малък и среден бизнес, дефакто по никакви критерии не отговаряме на критериите за едра индустрия. Ако искаш да вкараш пари в хазната, трябва да натиснеш всички. Трябва да се създаде усещане, че НАП диша във врата и всичко трябва да се декларира. Администрацията трябва да е слуга на частния сектор, който пълни социалните системи. С охлаждането на икономиката нямаме основания, че самата тя няма да утихне. Да натискаме бизнеса означава повече фалити", смята Илиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари