Криминален психолог за убийството на Еранухи: Още в началото са решили да я лишат от живота ѝ

4
Твърденията на Гарабед, че е бил принуден да участва в убийството, са „нелепи“, заяви Тодор Тодоров
Твърденията на Гарабед, че е бил принуден да участва в убийството, са „нелепи“, заяви Тодор Тодоров Снимка: bTV

Брутално убийство беляза тази седмица.

Една жена в Русе загуби живота си. А ние не можехме да намерим обяснение какво може да извади от хората такава жестокост.

В началото на седмицата собственичка на верига аптеки в града и съпруга на общински съветник от ГЕРБ - Еранухи Пехливанян, е открита убита по особено жесток начин. Тялото на жената е било намерени в река Русенски Лом. 10 дни по-рано жената е изчезнала, а сигналът в полицията е подаден на 14 януари.

Двама души правят пълни самопризнанията за жестокото убийство. Жената е била следена около месец от извършители, които научили, че обикновено носи в себе си голяма сума пари в брой. Във фаталния ден я причакват в близост до аптека. Извършителите твърдят, че са решили да я убият в хода на грабежа.

Още първоначално са решили да я лишат да живота ѝ. Щом не вземаш мерки да се прикриеш, планировката е била да вземат каквото могат от нея и след това да я лишат от живота“, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров в „Тази неделя“ по bTV.

Според него извършителите имат много повече криминални деяния в своето минало, отколкото е известно.

„В тази работа има градация. Не се става престъпник от вчера за днес. Щом си решил да убиеш за някакви пари, които не са много, за теб човешкият живот няма никаква стойност, а само парите“, коментира Тодоров.

По думите му обаче те не са били достатъчно "добри логистици", за да могат да следят жертвата си цял месец и най-вероятно са събирали информация за нея от други хора.

Що се отнася до твърденията на познати на един от извършителите, че той е спокоен и тих човек, криминалният психолог отбеляза, че не се си спомня в своята кариера някой убиец да е бил описван от познатите си като лош човек – „те винаги си плащат сметките и поздравяват“.

Според Тодоров твърденията на единият извършител, че е бил принуден от своя съучастник със заплаха да участва в убийството са „нелепи“. По думите му той е имал достатъчно време, за да реагира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Бай Иван
    Този Михаил редовно вдигаше панаири да го слуша целия вход. Мършосваше жена си най-редовно...
  • -3
    5
    Иван
    Случайно така да я нападнат???Сгазили са лука,и то много!Самозабравят се някой хора,мислят се за велики,но ги приземяват бьрзо,бьрзо,терминал нямат,скьпи лекарства,мамят,льжат,същите са и Оптима Аптеки!Едни луди цени сложили,алчни и долни сьщества!
  • 5
    4
    До СТОЯН
    РИМСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ И СЕНАТОРИ КАЗВАЛИ: СЪЗДАДОХМЕ ОХРАНА ДА НИ ПАЗИ,НАЙ ВЯРНАТА И СИЛНАТА,НО КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ОХРАНАТА???? ПЪК И КОЛКОТО ПЪТИ СЪМ ИСКАЛ ДА ПЛАТЯ С КАРТА ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ В АПТЕКА,ТОЛКОВА ПЪТИ СА МИ.ОТКАЗВАЛИ В ПОСЛЕДНИТЕ 10 години.САМО КЕШШШШШШШШШШ. СЕТИ СЕ.
  • 10
    3
    Stoian
    Богати хора,а алчни,нямат пари за охрана,инкасо има,паник бутони има,как така сама жена се разхожда с много пари!Много смела е била!!!
  • 16
    2
    Tween Peaks
    Интересно, цялата вина е стоварена върху българина, а арменеца е представен едва ли не като негова втора жертва на натиск.Така ли е наистина?Всички, познаващи Михов, са меко казано в шок.Дали ще се окаже, че Совите не са това, което са?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари