Процесът за убийството на Еранухи Пехливанян тръгва в понеделник

2
Делото стартира за втори път
Делото стартира за втори път Снимка: Facebook

Делото стартира на втора инстанция

Във великотърновския апелативен съд в понеделник е насрочено първото заседание по делото за отвличането, грабежа и и убийството на Еранухи Пехливанян. 57-годишната собственичка на аптеки бе похитена на 11 януари м.г. Подсъдими по процеса са Гарабед В. (р. 1972г.) и Михаил М. (р.1966г.), съобщиха от съда.

През май т.г. Окръжен съд - Русе е признал подсъдимите за виновни в това, че в Русе, в съизвършителство помежду си отвлекли Еранухи, като един от бандитите се представил за служител от състава на Министерство на вътрешните работи. Двамата са признати за виновни и в това, че отнели със сила пари в брой - в лева и евро, на обща стойност 65 000 лева от владението на бизнесдамата, като след това я удушили, за да прикрият другите престъпления.

Съдът групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като ги е увеличил г с 5 години лишаване от свобода и осъдил Гарабед В. и Михаил М. на по 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди 500 000 лв. на близките, както и да възстановят откраднатите 65 000 лв.

Делото в Апелативен съд - Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от ОП - Русе и въззивни жалби от двамата подсъдими и от частните обвинители и граждански ищци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Въпрос
    Защо в България толкова дълго се протакат делата?
  • 25
    1
    Дсеррррр4444
    Докага ще се проточва това дело???Убита е по жесток начин една невинна жена!!!!Убийците се знаят!!!Хвърляйте ги доживот в затвора!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари