Концерт посветен на Деня на християнското семейство

4
Събитието, организирано от Русенската света митрополия, събра редица талантливи деца
Събитието, организирано от Русенската света митрополия, събра редица талантливи деца

Областният управител на област Русе Галин Григоров поздрави Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум по повод празника на християнското семейство Въведение Богородично.

Във връчения поздравителен адрес от името на Григоров се казва:

„…Нека със смирение и себеотрицание да преосмислим ежедневието си и заобикалящия ни свят, задавайки си въпросите за смисъла на съвременните ценности, морала и мястото на християнското семейство!

Историята ни е изпълнена с примери на патриотизъм и подвизи в името на родината, но успех сме постигали само тогава, когато сме били единни и сме уповавали на православната вяра!...“

Тази вечер от 17.30 ч. започна празничен концерт, организиран от Русенската света митрополия. В него участват част от децата, изучаващи учебния предмет религия в русенските училища, певците от детско-юношески хор „Св. Георги Победоносец“, учениците от специалност „Народно пеене“ от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, вокална група „Детски свят“ при СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, както и танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл „Зорница“ при Общински детски център за изкуство и култура.

В репертоара на програмата е предвидено изпълнението на песнопенията „Святий Боже“ и „Достойно ест“, драматизация под надслов „Най-хубавото“, рецитали на стихотворения, както и множество фолклорни песни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари