Честит Ден на християнското семейство!

0
В пленарната зала на Община Русе ще се проведе празничен концерт по случай Въведение Богородично
В пленарната зала на Община Русе ще се проведе празничен концерт по случай Въведение Богородично

В пленарната зала на Община Русе ще се проведе празничен концерт по случай Въведение Богородично

Въведение Богородично е един от дванайсетте големи християнски празници, чествани и от православната, и от католическата църква на 21 ноември.

Българската православна църква го отбелязва особено тържествено като Ден на християнското семейство и младеж, затова и в страната ни е сред най-почитаните зимни семейни празници, когато членовете на фамилията заедно ходят на литургия.

Семейното черкуване символизира влизането в храма на тригодишната Мария, бъдещата Божия майка и напомня на родителите за духовните им задължения към децата.

В Деня на християнското семейство в училището в шуменското село Царев брод ще има водосвет и молебен за здраве и благополучие на цялата училищна общност. Ритуалът от 12:45 часа ще отслужи отец Иван Павлов. На празника са поканени сестрите от католическия манастир "Пресвето сърце Иисусово" и ходжата в с. Царев брод.

На празника Въведение Богородично Русенска св. митрополия и Община Русе за поредна година организират концерт по случай Деня на православната християнска младеж и семейство.

Той ще започне от 17:30 ч. и ще се проведе в пленарната зала на Община Русе.

В концерта ще участват възпитаници на ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Олимпи Панов“, ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Фридрих Шилер“, Общинския детски център за изкуство и култура, както и Свещеническият хор на Русенската митрополия „Св. Димитър Басарбовски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Гост
    Днес, българското семейство е изправено пред сериозно изпитание, да преодолее развратът и последващата разруха, породени от материализма и постоянното ламтене за още и още. Заливат ни с реклами, които ни изкушават с още вещи. Подмамват ни с кредити, които да ни заробят за години напред. Опростачват ни с пошли предавания и ни насаждат чужда култура, която ни е противна, но и да искаш друго - няма. Налагат ни външни величия и спуснатите им модели на подражание, които измиват от нас житейските порядки на българите. Бавно, бавно въвеждат чуждици в езика ни, като ни убеждават, че било модерно и напредничаво да прегърнем новите думи, за повечето от които си имаме наши. Така става и с новонатресените ни западни празници, като Хелоуин, докато българските обичаи биват "опазени" само в някоя бегла сценка от случайно преставление, колкото да си личи, че някога сме имали нещо наше.
  • 0
    2
    asdgsdg
    as sam bogat bez da imam pari i ne bqgam sled modernite jeni
  • 6
    1
    daskal
    Именно българското семейство днес е най-потърпевшо от тежката духовна и материална криза. То се доразпада пред очите ни. Дори в най-мрачните години не е било такова чудо. Страшна, невиждана и нечувана чалгарска простотия е завладяла всичко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари