Кирил Петков: Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа

2
Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство
Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство

Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство

“Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда - третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултацията си с “Продължаваме Промяната”, представлявана от Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

"Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е лесно, но политиците са в НС по волята на българските граждани и те очакват компромиси, за да се решават техните проблеми. В условията на глобална криза проблемите се увеличават, а в условията на липсата на газ се очертава тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8.5 млрд. лв. дълг", каза още президентът.

"Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук, за да заявим цялата ни готовност и да бъдем максимално диалогични. Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа", заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза още, че ПП са готови да проведат разговори "с всички народни представители, от всички политически партии, можещи да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента". 

"И от Вашето решение зависи при кого ще отиде третият мандат. Очакваме с огромно нетърпение да видим на кого ще го дадете и, ако е при наши сегашни коалиционни партньори, сме отворени за разговори и диалогичност", каза още Петков. 

“Ако наши партньори успеят да направят възможно да няма задкулисие, ние сме изцяло там да бъдем диалогични и да говорим”, това каза Петков след края на консултацията на “Продължаваме Промяната” при президента. Той отказа да каже дали ПП биха подкрепили мандат на ИТН.

“Искаме да видим, при кого ще отиде мандатът”, кaза Петков.

“Ние сме постоянни в нашата политика. Единственото е, че искаме 2 млрд. да ходят при хората, а не при 8 човека”, допълни той.

“Личните кандидатури не са от важно значение”, каза още Петков и поясни, че приоритет за тях е да има парламент, който да подкрепи правителството. 

Днес президентът провежда консултации с всички парламентарно представени политически формации, след което ще прецени на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    ptica
    ооо, тъпото изродче с кривата уста иска САМО ТОЙ да хапва и да граби и да лъже и да безчинства и да командва и да гони. Изродче махай се ти дори не си българин.
  • 2
    5
    /.
    До 4: Не си мисли, че агентите/шпионите на сащ са народът! Тази лгбт мантра/извращения - да си е в сащ!
  • 4
    4
    До 1
    Не си мисли,че Русофилите са народа!
  • 12
    3
    Моето име
    От всички приказки, единственото вярно "не сме готови да дадем властта". Ма ще се наложи, бро, резервирай полет за Канада.
  • 10
    2
    Чао Кире
    чао, чао чао! О КИре, чао! О Кире чао Кире, чао Кире, чао чао чао! Интересно как взехте да сближавате позицията с ИТН. Дори и на сила да изкарате още някой месец, площадното правосъдие няма да ви пропусне. Гнисни потъпквачи на Конституцията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари