Как да съживим кожата на тялото си?

0
Скрабът за тяло ще отстрани мъртвите клетки по повърхността, което ще доведе до много положителни резултати
Скрабът за тяло ще отстрани мъртвите клетки по повърхността, което ще доведе до много положителни резултати

Тялото ни изисква постоянни грижи, за да запазим красивия му вид. Но кой е продуктът, с който ще успеем да възвърнем свежестта му? Скрабът за тяло ще отстрани мъртвите клетки по повърхността, което ще доведе до много положителни резултати. Повечето разновидности съдържат комбинация от подхранващи масла, които допълнително ще подпомогнат впечатляващия ефект. На https://makeup.bg/categorys/20276/ ще откриете голям асортимент от скрабове, за да подберете най-правилния за вас.

Какво всъщност представлява скрабът? 

Това е механичен ексфолиант, който премахва замърсяванията в дълбочина, отстранява мъртвите клетки, подобрява циркулацията на кръвта, омекотява невероятно и подмладява епидермиса! Натуралните скрабове съдържат частици като захар, сол или дори смлени кайсиеви костилки. При подбора бъдете внимателни, тъй като той не трябва да бъде твърде груб, за да не нарани кожата.

Как да използваме скраб за тяло?

Използването му е супер лесно! Нанесете щедро количество преди да влезете в банята или след като вече сте намокрили тялото си и масажирайте с кръгови движения. Фокусирайте се върху по-грубите части - лакти, колене, китки и стъпала, там натрупването на мъртви клетки е много повече. Не е нужно да прилагате сила. Ексфолиантът ще свърши чудесна работа без натиск. Той е идеален за употреба преди обезкосмяване. Независимо дали ще използвате самобръсначка, кола маска или епилатор, задължително почистете кожата си. Ще забележите видима разлика, обещаваме!

Какво да правим след използването му?

След като излезете от душа, незабавно подсушете тялото си и нанесете хидратиращ лосион. Защо? След ексфолиация всичко, което приложете се абсорбира в пъти по-бързо. Нанасяйки овлажняващ продукт лесно ще нормализирате нивата на влага в клетките. Именно затова хората със суха кожа не трябва да избягват скраба, дори напротив. Чрез неговото действие и това на лосиона ще си осигурите по-дълбока хидратация, за по-дълго време. 

Колко често можем да използваме скраб?

Не използвайте по-често от два пъти на седмица. Ако забелязвате, че кожата ви реагира по-чувствително - веднъж седмично. 

Кога НЕ трябва да използваме скраб?

Ако кожата ви е раздразнена, независимо дали е обрив или слънчево изгаряне, избягвайте употребата му. Възможността той допълнително да я раздразни е по-голяма от ползите, които ще ви донесе. 

Скраб по домашна рецепта

Добавете няколко супени лъжици кафява захар за по-нежно действие и бяла - за по-грубо (нейните частици са по-едри от тези на кафявата). Прибавете масло каквото имате вкъщи, няма значение дали ще бъде зехтин, кокосово, какаово и т.н. Може да допълните с 1-2 капки етерично масло, по ваш избор. Съветваме ви да приготвяте количество, необходимо за едно измиване. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари