Какво помага на кожата ни в студените дни?

1
През студения сезон на годината кожата става изключително уязвима
През студения сезон на годината кожата става изключително уязвима

Ако трябва да се открои най-неприятното време от годината, повечето биха казали, че това е средата и краят на есента.

И това е напълно разбираемо: октомври и ноември носят не само все повече студ, валежи, ветрове, но и големи предизвикателства в опазването на естествената красота и здраве, пише Актуално.

През студения сезон на годината кожата става изключително уязвима. Тя се дразни, започва да се напуква, а понякога и се напуква болезнено, затова е много важно да я предпазите и да използвате качествени продукти за грижа.

Как студеният сезон се отразява на кожата?

Студът, вятърът и валежите неизбежно влияят на кожата. Тази на лицето или ръцете, които са покрити най-малко от вятър и студ, страдат най-много. През студения сезон естествената защита на кожата е хидролипиден филм, който губи част от свойствата си, така че при лоши метеорологични условия кожата става по-уязвима, чувствителна и раздразнена. Силният вятър дразни кожата, зачервява я и я напуква. Понякога се увреждат и по-дълбоките слоеве на кожата, което създава благоприятни условия за разпространение на бактериите.

Много от проблемите, свързани с кожата, се дължат и на разликата в температурата: когато хладен въздух навлезе в топли и сухи помещения, кожата ни изпитва много внезапен скок на температурата – това е една от основните причини за сухота.

Как да защитим кожата?

Най-важното в защитата на кожата през студения сезон е да я покриете максимално от студа и вятъра. Второто, най-важно правило е да използвате защитни кремове за овлажняване както преди, така и след излизане навън. Въпреки това, ако кожата е раздразнена и зачервена, е препоръчително да използвате успокояващ и заздравяващ крем, който да съдържа алантоин и пантенол, които възстановяват баланса на влагата. Кремове с екстракт от цветя от лайка, които имат лечебни и успокояващи свойства, намаляват чувствителността и зачервяването на кожата.

Често вятърът и студът увреждат по-дълбоките слоеве на кожата. В този случай е много важно да използвате възстановяващ крем, който насърчава процеса на регенерация на кожата. Разликата в температурата причинява изсушаване на кожата, така че използвайте възстановяващ крем за суха, чувствителна кожа веднага щом се върнете у дома – идеалното решение за поддържане на оптимален баланс на влажността на лицето и ръцете.

Състоянието на кожата се подобрява по-бързо с допълнителното използване на регенериращ серум. Регенериращият серум с витамин С не само помага на клетките да се регенерират по-бързо, но също така намалява чувствителността и подхранва дехидратираната кожа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари