Как да отглеждате чери домати на терасата?

1
Внимавайте сортът да бъде домашен и да не надвишава височината от 50 сантиметра
Внимавайте сортът да бъде домашен и да не надвишава височината от 50 сантиметра

Внимавайте сортът да бъде домашен и да не надвишава височината от 50 сантиметра

Чери доматите са вкусни и здравословни, но не винаги можем да ги намерим през цялата година. Затова искаме да ви споделим отлична идея - как да отглеждате чери домати на прозореца си и да се наслаждавате на свежи и качествени зеленчуци през всички сезони. Следвайте няколко стъпки и съберете своята първа вкусна реколта след само 3 месеца, съветва Актуално.

Правилните семена за отглеждане на чери домати

За да започнете процеса на отглеждане, трябва да закупите правилните семена. Консултирайте се с продавача, за да изберете категорията, която е най-подходяща за отглеждане на дома. Внимавайте сортът да бъде домашен и да не надвишава височината от 50 сантиметра.

Стъпки за отглеждане на чери домати на прозореца

1. Подготовка на чашата: Използвайте пластмасова чаша и направете малка дупка в дъното ѝ, за да осигурите подходящо дишане на земята.

2. Засаждане на семената: Напълнете чашата с торф и засадете 2 семена на дълбочина 1,5 сантиметра от повърхността. После изсипете 15-20 милилитра вода и покрийте чашата с фолио, фиксирайте го с гумено ластиче.

3. Поставяне на чашата: Направете малки отвори във фолиото, поставете чашата на чиния и я поставете на топло място. Прозорецът е идеален избор, където да поддържате необходимата влага в земята.

4. Отглеждане на кълновете: Кълновете трябва да се появят след 5-7 дни. Когато това стане, отстранете фолиото.

5. Пресаждане на разсада: Когато разсадът порасте, пресадете растението в саксия. В долната част на саксията поставете малко полистирен, напълнете саксията до половината, поставете растението и поръсете с пръст до първите листа.

6. Поддържане на доматите: Поставете саксията на слънчево място, не забравяйте да поливате редовно и след 2-3 месеца ще се радвате на своето първо вкусно и качествено чери домати.

Отглеждането на чери домати на прозореца е прост и приятен начин да се наслаждавате на свежи и вкусни зеленчуци през всички сезони. Следвайте нашите съвети и се научете да отглеждате свои собствени чери домати. Подарете си качествени продукти през цялата година, без да се налага да се доверявате на супермаркетите и вредните химикали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари