Избирател скъса разписката си

0
Спокойно протича изборният ден на територията на Русе и областта
Спокойно протича изборният ден на територията на Русе и областта Снимка: БГНЕС / Архив

Спокойно протича изборният ден на територията на Русе и областта

По последни данни 25% е избирателната активност, което е с 3% по-ниска от тази в региона към 16:00 часа спрямо изборите миналата неделя. През целия ден най-активни на в Община Ценово, където вече са гласували малко над 35 на сто. Най-малко хора са отишли до урните в община Ветово - само 16%.

В региона най-голямата община Русе се нарежда на трето място по избирателна активност. От Районната избирателна комисия информират, че само в една секция, която се намира в град Глоджево още сутринта се е наложило да се премине от машинно гласуване на хартия. Причината е повредени карти. Дефектът не е можело да бъде отстранен от техниците, предаде Дарик Радио.

В други две секции в Бяла пък е имало разменени машини, но още преди началото на изборния ден са се предприети необходимите действия и машините са били доставени в правилните секции, без това да рефлектира върху вота. Засега няма оплаквания и жалби до РИК от страна на някои от инициативните комитети. Има обаче запитвания за възможност за гласуване по настоящ адрес, което няма как да се допусне. В едно от населените места в областта кметът е стоял в близост до секционната избирателна комисия и е разговарял с хората, но веднага щом е бил помолен да се премести на друго място, той го е направил.

Има и два случая, при които гласоподаватели са отказали да дадат разписката от машината на секционната избирателна комисия. Единият човек я е скъсал, а другият просто си я взел със себе си. Независимо от това вотът и на двамата ще се счита за валиден, обясниха от РИК. Имало е запитвания от хора, които са били регистрирани в болнични заведения и не са можели да гласуват по адресната си регистрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари