ДПС и ДОСТ се борят за кметския пост в русенско село

0
Балотаж за кметския пост в село Глоджево
Балотаж за кметския пост в село Глоджево Снимка: БГНЕС

Мустафа Яхя от ДОСТ и Адем Хаджимемишев от ДПС отиват на балотаж за кметския пост в село Глоджево, община Ветово.

Това са съобщили от ОИК Ветово за Фокус. Избирателна активност в селото е била 56.75 %. Броят на гласувалите в селото е 1710 души от общо 3013 с право на глас. На изборите в неделя Яхя е получил 784 гласа, а Хаджимемишев - 581. Вторият тур ще се проведе на 26 февруари 2017г.

До изборите се стигна, след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. заради проблеми с кмета на Община Ветово Георги Георгиев, които според Абтиходжев водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет. Трима кандидати се явиха за поста кмет на Глоджево - Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет.

Ани Асенова от ДПС е новият кмет на севлиевското село Градница, съобщава още Фокус. За нея са гласували 280 души от общо 951 имащи право на глас. За кандидата на ГЕРБ Момчил Стойчев са гласували 230 души, а за Людмила Стайкова от БСП – 35 души. Общо през целият изборен ден гласа си са дали общо 573 души, или 63.17%. Не са регистрирани нарушения и няма подадени жалби към

Общинската избирателна комисия. Изборният процес се е провел в две секции, които са започнали работа точно в 7.00 часа.

„Фокус“ припомня, че до предсрочния вот се стигна, след като ОИК Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Моллов обжалва това решение, но на последна инстанция ВАС потвърди решението на ОИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари