ИТН при президента: Кирил Петков и Асен Василев да отстъпят по-встрани

0
В президентството пристигнаха Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов
В президентството пристигнаха Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов Видео: NOVA

Президентът Румен Радев седна на масата за консултации с представители от ИТН

В президентството пристигнаха Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов, предаде NOVA

"Решение на вашата партия беше да напуснете правителството, което изправи 47-ото НС пред необходимостта или да излъчи ново мнозинство, или да отидем на нови избори. Затова е важно да споделите каква е вашата позиция по отношение на усилията за създаване на ново управленско мнозинство, около какви приоритети виждате сформирането на ново правителство, към кои политически формации сте отворени за диалог, поддържате ли червени линии, имате ли забранителен списък с имената по отношение на едно ново управление?", попита президентът Радев в началото на разговорите.

"Нямаме претенции премиерът да е от ИТН. Ние сме политическата сила, която напусна правителството, както много добре заявихте г-н президент. Но точно вие много добре знаете, че един от нашите коалиционни партньори наруши коалиционното споразумение и решението, което взехме всички тук при вас на КСНС. Така че - неспазването на националните интереси доведе до текущата ситуация. Ние винаги сме смятали, че първо политическите обещания трябва да се спазват, и второ – националните интереси са над политическите пристрастия и ангажиментите, поети към други държави", заяви Тошко Йорданов.

По думите му от ИТН вярват, че с оглед на кризисната ситуация е най-добре да се сформира правителство. "Ние като политическа партия смятаме, че е по-добре в тази кризисна ситуация да има кабинет, и то от тези четири партии. Имаме различия и разминавания, но те са по-малки от общите ни цели. С ГЕРБ и ДПС нямаме допирни точки", подчерта той.

И допълни: "Би трябвало да се структурира евентуално самата коалиция по доста по-практичен и човешки начин, в който да няма издаване на заповеди, а да има партньори. Тъй като основната причина да се разпадне коалицията, се казва Кирил Петков и Асен Василев, би било добре - ако е възможно, политическите лидери да отстъпят малко по-встрани. В тази ситуация може да дойде едно правителство, в което да бъдат изтикани напред в изпълнителната власт хора, които са по-скоро експерти, отколкото политически лица. До тази криза се стигна заради политически проблеми".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Деливерски
    Загубено време на президента да разговаря с едни дървени глави,които скоро ще отидат на "дръвника".Социологията на българите,оставя тези далеч зад "борда",това коварно и предателско явление,ако изборите са утре.Интриги,злоба,минаваща човешките граници,без истинска работа в т.нар."ковачница" на закони,това е итн организацията.Готови сме на всякакви преговори с ПП-"Продължаваме промяната",НО без участието на К.Петков и А.Василев,заявяват отиващите си от политическата пиеса. Хр. Иванов,"казва": ПП.ГЕРБ,може да бъде наш бъдещ партньор,защото политиката,която проповядваме е с адрес към едни и същи избиратели,НО без Б.Борисов! Ето с това тези осакатяват "логическото"мислене,затова господата продължават да се движат надолу,докато ударят дъното.Предполагам,че избирателите добре ще си помислят,преди да кажат заветното си ДА! Съжалявам за Слави,че хвърли много труд да създаде "кооперацията",но не случи на "арендатори"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари