Икономист: Даваме повече пари за компенсации, отколкото за пенсии

1
Коментар на икономиста Георги Ангелов
Коментар на икономиста Георги Ангелов Видео: NOVA

Икономистът Георги Ангелов коментира в „Събуди се” по NOVA актуалната бизнес среда в България.

По думите му има много бизнеси, които бележат рекордни печалби. Според него основният проблем е, че всички браншове получават едни и същи компенсации от държавата.

Може би вече компенсациите за тока на бизнеса достигнаха около 1 млрд. лв. на месец. Толкова много даваме. Ние даваме повече за компенсации на тока на бизнеса, отколкото за пенсии вече. Въпросът е, че тези, които страдат от високите цени на енергията, и тези, които печелят от високите цени на енергията, ние и на едните, и на другите им даваме една и съща компенсация”, каза икономистът.

Според него помощите трябва да бъдат насочени там, където са най-необходими. За целта обаче трябвала политическа воля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари