Георги Стайков: Ще съдя България за милиони евро, ако не получа парите си по ТЕЛК

1
Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава, казва легендарният български актьор
Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава, казва легендарният български актьор Видео: NOVA

Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава, казва легендарният български актьор

Хора с увреждания все още не са получавали пенсиите си за инвалидност, след като в края на януари бяха приети промени в закона, уреждащ техните права. Сред тях е и легендарният български актьор Георги Стайков, съобщава NOVA.

„Имам ТЕЛК решение от 20 януари 2020 г., което продължава три години. Все едно, че през тези три години ще ми поникнат нови крака. Имам и ново решение от 6 февруари 2023 г. Би трябвало да съм си получил парите, но не съм. И питам защо”, каза той.

Стайков е категоричен, че ако не получи полагаемите си пари по ТЕЛК, ще съди България, защото твърди, че няма друг избор. „Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава. Ще има да ми плаща с лихви, защото ще я осъдя за милиони евро”, подчерта актьорът.

След като не получава инвалидната си пенсия, той разчита на познати и приятели. „Второто решение гласи, че вече имам нужда и от чужда помощ. Ако разчитам само на 604 лв., не се живее, умира се прав. Не съм обаче само аз в това състояние”, коментира Стайков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари