Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър

0
“Против” кандидатурата му гласуваха 96 депутати
“Против” кандидатурата му гласуваха 96 депутати Снимка: БГНЕС

Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста, и гласува поста да заеме депутатът от „Обединени патриоти” Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението на ВМРО Димитров да оглави Министерството на околната среда и водите бе подкрепено от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти.

“За” гласуваха 111 народни представители, “против” гласуваха 96 депутати. Нямаше въздържали се.

Още преди разискванията в зала от „Воля” обявиха, че няма да участват в гласуването.

Кристиан Вигенин каза, че БСП също няма да подкрепи предложената кандидатура и попита защо само Нено Димов е „на топло в ареста”, а други, съобщавайки името на регионалния министър Петя Аврамова, са си на „топло у дома”.

От ДПС също заявиха, че няма да подкрепят предложението Емил ДимитровРевизоро да оглави МОСВ.

В реплика на Джевдет Чакъров, Славчо Атанасов заяви, че личността определя длъжността и като пример той даде Йорданка Фандъкова: „Г-жа Фандъкова е учител по руски език, но добър кмет на София вече четвърти мандат. Така че абсолютно несъстоятелно е това, че Емил Димитров задължително трябвало да бъде експерт. Неговата основна работа е да организира потенциала на МОСВ”.

Павел Шопов от “Атака” заяви, че се неглижира един от супер проблемите на екологията и опазването на околната среда, а именно вносът на боклуци от чужбина в България. Депутатът каза, че от „Атака” искат мораториум на вноса на боклуци от чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари