Емил Димитров: Плажни заведения заравят в пясъка отходни тръби, за да мият чинии

1
Всички кметове не искат да се чистят коритата на реката, заяви Ревизоро
Всички кметове не искат да се чистят коритата на реката, заяви Ревизоро Видео: NOVA

Всички кметове не искат да се чистят коритата на реката, заяви Ревизоро

В Китен и Созопол заровените тръби на плажа са водосточни, не отходни. Китен има голяма пречиствателна станция на най-високото място в града. Тя обслужва 200 000 души през лятото и 5000 през зимата. Измамите идват когато има плажно заведение, което не може да направи тръбопровод за отпадни води. Тогава се използват оранжеви тръби, които се слагат в пясъка и чакат да се утаят. Така мият чашите, чиниите и мокрите барове. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA бившият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро.

"На местна почва в Царево са направили всичко в рамките на парите, които имат. Двата язовира можеше държавата да ги вземе и да се грижи за тях, но не са ги дали, за да се грижат общините за тях, а те сега са в плачевно състояние. Трябва наново да се правят стените, защото са обрушени, преливани, явно са минавали коли, компрометирани са. Ако пожарната не ги беше източила, щеше всичката вода да се излее в града", коментира той.

По думите му през основния изпускател могат да се изпуснат най-много 400 литра, другото - през преливника. "Ако е компрометиран, има проблем. Ако всичко е изправно, до морето трябва да има достатъчно възможност, огромното корито да се излее. Това невинаги е възможно. Със сигурност има засипани дерета, но са незначителни количества. Сухи дерета понякога са постоянни депа за строителни отпадъци, но не се изхвърля в корита на река. Не вярвам, че дерета умишлено са засипвани и те са пречели на водата. Трябва да има изправни преливници и проводимост на деретата. Всички кметове не искат да се чистят коритата на реката", заяви Ревизоро. Той алармира за частна пречиствателна станция край Несебър, чиято зона е непозволена за туристи.

"В Царево има вода, но когато са били празни тръбите, са засмукали отпадъци и не се знае последно в тръбите какво ще остане, независимо, че подаваш чиста. Така че трябва някой да направи пробите, но минава време, в което хората се изнервят и смятат, че никой не работи", обясни Димитров.

Той изрази и мнение по казуса "Божков", като каза, че е трябвало да се връща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Ией..й...
    Сега ли маучихте таз новина през лето господне 2023 - то ?
  • 5
    1
    иииииии
    педераст долен никакъв специалист не си за нищо не ставаш видя се накрая
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари