Опозицията отказа да подкрепи Емил Димитров

0
От БСП и ДПС не добряват кандидата за екоминистър, а депутатите на Веселин Марешки направо напуснаха пленарната зала
От БСП и ДПС не добряват кандидата за екоминистър, а депутатите на Веселин Марешки направо напуснаха пленарната зала Снимка: БГНЕС / архив

Пределно слаба се оказа парламентарната подкрепа за номинацията на депутата от „Обединени патриоти“ Емил Димитров за министър на околната среда и водите. Димитров беше избран от патриотите да наследи Нено Димов, който подаде оставка след като беше арестуван.

От БСП и ДПС обаче не одобряват Димитров. А депутатите на Веселин Марешки направо напуснаха пленарната зала, информира в.СЕГА.

Колеги от ВМРО, най-добрият ви специалист в екоресора е в ареста. Ние няма да участваме в тези нагласени сценарии, които унижават Народното събрание“ , обърна се Пламен Христов от „Воля“ към „воеводите“, които излъчиха кандидат-министъра.

Така на страната на номинирания остават само ГЕРБ и патриотите, които наброяват 116 депутати.

Остава неясна позицията на 8-те нечленуващи в парламентарни групи, повечето от които са депутати от „Атака“. Те напуснаха „Обединени патриоти“ миналата година след тежки скандали с бившите си партньори. Атакистът Павел Шопов обаче многозначително обяви от парламентарната трибуна, че той и съпартийците му искат да чуят какво е отношението на Димитров към идеята им за налагане на едногодишен мораториум върху вноса на боклук в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари