Дядото на убитото момче в Мездра отиде при Гешев да търси справедливост

1
Детайлно разследваме случая, увери го главният прокурор
Детайлно разследваме случая, увери го главният прокурор

Детайлно разследваме случая, увери го главният прокурор

Главният прокурор на Република България Иван Гешев днес се срещна в Съдебната палата с Тома Томов, дядо на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в петък пред къща в гр. Мездра.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещата се проведе по молба на г-н Томов. На нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София.

Както вече стана ясно, в петък миналата седмица, на 8 януари, около 17 ч жена, която се прибирала от пазар, намира на ул. “Сливница” в Мездра проснатото на асфалта безжизнено тяло на 8-годишно момче. Разпознала внука на лидера на партия “Рома” Тома Томов, който живее на съседната улица и веднага изтичала да съобщи на близките.

Борислав Томов - бащата на момчето, което носи името на известния си дядо, се качва заедно с медиците в пристигналата линейка. В мездренската болница научава, че синът му няма никакви жизнени функции и е починал поне половин час преди да бъде открит на улицата.

Полицаи веднага започват разследване и установяват, че загиналото момче е било изнесено от дома на Димитър Й., известен в Мездра като Митко Бирата. Там второкласникът Томи Бориславов отишъл да си играе със сина му, с когото били връстници и съученици.

Докато момчетата се забавлявали в къщата и на двора, съседи чули гръм. Според някои от свидетелите, които по-късно били разпитани от разследващите, това приличало на взривена пиратка, според други било изстрел от огнестрелно оръжие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари